Veliki požar zahvatio dvorište bivšeg vojnog magacina u Nikšiću: Nije pričinjena veća šteta

Požar je izbio na obližnjim livadama, a mještani i vatrogasci su pokušali da vatru ugase prije nego što se je zahvatila veliki broj paleta pored magacina

19371 pregleda 8 komentar(a)
Sa mjesta događaja, Foto: Svetlana Mandić
Sa mjesta događaja, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.08.2020. 18:00h

Veliki požar koji je zahvatio dvorište starog vojnog magacina u Nikšiću, koje se nalazi u blizini Osnovne škole "Milija Nikčević" u naselju Kličevo, zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji vatrogasaca nije pričinio veću materijalnu štetu.

"Dobili smo dojavu da se radi o livadskom požaru koji se pretvorio u požar većih razmjera, tako da su bili ugroženi Distributivni centar i privatni objekti Gredića. Uključili smo pet vatrogasnih vozila i čitavu smjenu i mobilisali dodatmne snage u Službi. Zahvaljujući brzoj intervenciji ne bi trebalo da bude veće štete", kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja, Veselin Gardašević.

foto: Svetlana Mandić

Požar je izbio na obližnjim livadama, a mještani i vatrogasci su pokušali da vatru ugase prije nego što se je zahvatila veliki broj paleta pored magacina.

foto: Svetlana Mandić

Prema riječima Garadaševića, vatrogasci su imali pune ruke posla.

“Imali smo više intervencija u prigradskim naseljima. Radi se o livadama koje ljudi nekontrolisano zapale, pa nas onda zovu jer su objekti ugroženi. Tako smo u mjestu Gradac, na Krnovu, spasili jednu vikendicu“, kazao je Gardašević.

foto: Svetlana Mandić

On je apelovao na građane da se uzdrže od kontrolisanog paljenja na otvorenom prostoru, već da ukoliko imaju potrebe za spaljivanjem određenog otpadnog materijala o tome obavijeste Službu zaštite i spasavanja, kako bi se te aktivnosti obavile na kontrolisan i bezbjedan način.

Bonus video: