Kompanija "Novartis" donirala kolašinskom domu zdravlja opremu vrijednu 15.000 eura

Boljim uslovima za primarnu zdravstvenu zaštitu u tom gradu, kazao je on, doprinose i društveno odgvorne kompanije svojim donacijama

2430 pregleda 2 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora o donaciji, Foto: Dom zdravlja Kolašin
Sa potpisivanja ugovora o donaciji, Foto: Dom zdravlja Kolašin

Kompanija „Novartis“ donirala je kolašinskom Domu zdravlja defibrilator, dva EKG dvanaestokanalna aparata i spirometar. Ti aparati, čija je vrijednost OKO 15.000 eura, kako je rekla direktorica Doma zdravlja dr Jelena Zindović biće korišteni u novom stacionaru i ambulanti za sportsku medicinu, ali i na terenu.

„Oprema će značajno olakšati rad i poboljšati pružanje zdrastvenih usluga, kako u ambulanti tako i na terenu. Zahvaljujući saradnji sa lokalnom samoupravom, ministarstvima zdravlja i sporta, namjeravamo da otvorimo ambulantu za pripreme sportista „visinskih“ sportova . Takođe, okončane su pripreme i za otvranje stacionara sa 14 kreveta“, najavila je dr Zindović.

foto: Dom zdravlja Kolašin

Prema riječima Nikole Antovića, sekretara u Ministarstvu zdravlja, ulaganja u opremu i projekte energetske efikasnosti, u kolašinskom Domu zdravlja, tokom minule dvije godine, vrijedna su više od 350.000 eura. Boljim uslovima za primarnu zdravstvenu zaštitu u tom gradu, kazao je on, doprinose i društveno odgvorne kompanije svojim donacijama.

foto: Dom zdravlja Kolašin

"Primarni dio zdrastvene zaštite u svim zemljama jedan je od stubova na kome počiva čitavi zdrastveni sistem...Sigirni smo da će ovom donacijom nivo zdrastvenih usluga, koje pružaju u Domu zdravlja Kolašin, biti na još većem nivou i da će se proširiti spektar usluga u ovoj ustanovi“- kazao je, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, Vasilije Đurišić iz kompanije „Novartis“.

Bonus video: