"sjedite u ničim zasluženoj fotelji"

Đurašković: Bulatoviću, da li znate kako je radnicima koji ne primaju plate tri mjeseca

"O vašim rezultatima rada, mimo kulture naravno, jer joj ne pripadate, nekom drugom prilikom”

5969 pregleda 22 reakcija 13 komentar(a)
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Lucija Đurašković, Foto: Demos

Direktorica Javne ustanove “Muzije i galerije Budve” mr Lucija Đurašković poručila je Vladimiru Bulatoviću da je "takozvani potpredsjednik i da nasilno istrajava da ostane u toj fotelji, ali i da ne pomišlja kako je radnicima te javne ustanove tri mjeseca bez plate".

Đuraškovićeva se u ime zaposlenih oglasila nakon što je prošle sedmice Bulatović na konferenciji za novinare govoreći o rebalansu budžeta kao primjer najvećih potrošačkih jedinica naveo “Muzeje i galerije Budve” i RTV Budva, te da iznose preko million eura je teško ostvariti.

"Samozvani podpredsjedniče, Vladimire Bulatoviću, samozvani ili takozvani, jer bi gospodine ili druže više odgovaralo onome čovjeku koji bi pošteno odlučio da se povuče sa ničim zaslužene fotelje, nego što i dalje u njoj nasilno istrajava, vrijeđajući, vama svojstvenim stilom, dugogodišnji rad i zalaganje radnika koji su svojim poštenim radom zaradili plate, ne bježeči ili se ne sklanjajući ni od koga. Posebno što svoj kvaziautoritet foteljaša štitite anonimnim nezakonitim obezbjeđenjem i policijom spremnom da ide na narod čiji se predstavljate kao vrli zastupnik”, navodi se u apelu i odgovoru koji potpisuje Đurašković.

Ona je Bulatoviću poručila:

"Smetaju Vam milionski budžeti, a nisu vam smetali kada ste duboko zauzevši fotelju izglasavali sa koalicionim partnerima taj isti budžet za koji previđate da je usmjeren na tri bivše ustanove, ali vam je zato uvijek smetalo da javno iznesete da su JU Muzeji i galerije Budve, pored zavidnog programa uspjela da vrati skoro milion eura opljačkanog duga za poreze i doprinose i to upravo od onih sa kojima danas gradite javno-tajni projekat korumpirane kvazi vlasti: Žičara-Buljarica-Slovenska plaža. Rekoste li vi ono javno, u svojstvu vrsnog bankara i čovjeka koji drži riječ, na TV Vijesti u emisiji “Reflektor”, i to još prije mjesec i više dana, da će se za petnaestak dana odblokirati račun i obezbjediti zarade, ili nam se to, kao i mnogo što šta prije, od vas pričini? Da li uopšte pomišljate kako je zaposlenima tri mjeseca bez plata, ili kao pravi bankar mislite samo o kamati... Da li slučajno znate da član 31. Zakona o kulturu predviđa da je osnivač, u ovom slučaju Opština, dužna da redovno isplaćuje zarade radnicima, a ako ne, članom 98. istog Zakona, predviđene su i kaznene odredbe. Nego srećom, pa nećete još dugo u bijeg i lov u prazno, takozvani potpredsjedniče Bulatoviću, sem onamo gdje ste na nedužne navikli, pa te navike, izgleda ne možete da se oslobodite, nego sada na zaposlene... A o vašim rezultatima rada, mimo kulture naravno, jer joj ne pripadate, nekom drugom prilikom”, zaključuje Đurašković.

Preporučujemo za Vas