Kavarić: U Rožajama preminuo zaraženi Kovidom-19

U stacionaru Doma zadravlja Rožaje, kako je kazao Kavarić, nalazi se jedan pacijent koji se priprema za otpust, tri pacijenta sa ovog područja se liječe u Opštoj bolnici Berane, od kojih jedan teže kliničke slike, na respiratoru

8306 pregleda 3 komentar(a)
Kavarić, Foto: PR Centar
Kavarić, Foto: PR Centar

U Rožajama je danas preminuo jedan pacijent zaražen koronavirusom.

Kako je kazao dr Nebojša Kavarić za Radio Crne Gore, u pitanju je osoba od 89 godina, koja je imala dosta komorbiditeta i bio je na kućnom liječenju.

U stacionaru Doma zadravlja Rožaje, kako je kazao, nalazi se jedan pacijent koji se priprema za otpust, tri pacijenta sa ovog područja se liječe u Opštoj bolnici Berane, od kojih jedan teže kliničke slike, na respiratoru.

"Jedanest pacijenata je na kućnom liječenju i svi su stabilni. U izolaciji je 74, a oporavljenih 247 osoba. Danas smo registrovali dva novoinficirana, što je u odnosu na prethodne dane znak stabilne situacije. U KCCG nema pacijenata iz Rožaja", rekao je Kavarić.

Što se tiče situacije u domovima zdravlja Podgorica, Kavarić je naveo, da su trenutno 583 pacijenta pozitiva i aktivna, a njih 554 prate timovi Doma zdravlja.

"Imamo posljednih dana povećanje dolazaka redovnih pacijenata, pa i ovim putem apelujemo da se dolazi u domove zdravlja sa prijekom nuždom i da sev štose može završiti savjetima preko telefona tako i obavi. Apalujemo da se građani pridržavaju preporuka i mjera za prevenciju širenja epidemije", rekao je Kavarić.

Bonus video: