Crno na bijelo: Osuđujemo primitivan pokušaj podizanja međunacionalnih tenzija

"Pozivamo sve političke subjekte, učesnike u tekućem izbornom procesu, a naročito opozicione da se oglase i ograde od ovih fašističkih prijetnji i provokacija"

7562 pregleda 81 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Crno na bijelo
Foto: Crno na bijelo

Pred svake izbore, kao po pravilu, dešavaju nam se slični incidenti koji zasigurno ne priliče zemlji koja je perjanica u borbi protiv fašizma, te stoga pozivamo policiju i tužilaštvo da u što kraćem roku pravdi privedu i adekvatno kazne autore sramnih poruka jutros osvanulih u Beranama, saopšteno je iz koalicije "Crno na bijelo".

"Povampirene fašističke snage i uoči ovih izbora, kao i devedesetih godina prošlog vijeka, ali i mnogo puta kasnije, u atmosferi straha, pokušavaju polarizovati biračko tijelo i izbornim rezultatom postignutim u atmosferi straha ovjeriti nepromjenjivost političkog stanja u državi sa svim katastrofalnim socijalnim i ekonomskim posljedicama".

Lista "Crno na bijelo", kako navode, osuđuje izbornu "promociju" četništva i poziva državne organe da ovaj i slične slučajeve po hitnom postupku istraže i njegove nalogodavce i izvršioce najstrožije kazne i o svemu obavijeste javnost.

"Pozivamo sve političke subjekte, učesnike u tekućem izbornom procesu, a naročito opozicione da se oglase i ograde od ovih fašističkih prijetnji i provokacija. U suprotnom smatraćemo ih direktno odgovorimim za podizanje nacionalne i vjerske netrpeljivosti i garantom održavanja ovog režima. Građani svih vjera i nacija koji žive u Crnoj Gori su nebrojanu puta do sad pokazali da su različitosti naše veliko bogatstvo i ovakvi ispadi ne smiju, kao što je to do sad bila praksa, prolaziti nekažnjeno. Mi pozivamo sve građane da ne nasijedaju na jeftine provokacije i ispade pojedinaca, jer samo složno i svi zajedno možemo graditi građansku i evropsku Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Bonus video: