Kosović odgovorio Opštini Bar: Da li je po zakonu naplaćivati nešto unazad za četiri godine?

"Baza poreskih obaveznika je povećana uglavnom izgradnjom par velikih stambenih zgrada, a ništa nije urađeno da bi se evidentirali nelegalno sagrađeni objekti u Baru"

4991 pregleda 3 komentar(a)
Kosović, Foto: URA
Kosović, Foto: URA

Kandidat za poslanika sa liste Crno na bijelo Željko Kosović odgovorio je Opštini Bar na saopštenje da je barska privreda oslobođena djela obaveza i da ne postoje novi nameti.

"Zbog prave istine, crno na bijelo, o naknadama za korišćenje opštinskih i nekategorisanih puteva, pozivam se na dopis Sekretarijata za finansije izdatog 16. jula 2020. godine, u kom se navodi da se podnese prijava za unazad četiri godine i to za 2017, 2018, 2019. i 2020. godine. Upoznat sam sa tim da je odluka donesena 2016. godine, ali je sporno to što od tada pa do sada pojedini privrednici nisu bili upoznati sa tim nametima. Pitanje je da li je po zakonu naplaćivati nešto unazad za četiri godine“, navodi se u reagovanju Kosovića.

"Kada je riječ o ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu na području barske opštine, svi odlično znamo da se sredstva privrednika i građana Bara uglavnom koriste u predizborne svrhe i asfaltiranje prilaznih puteva kućama takozvanih „sigurnih birača“. U Baru je u toku izgradnja jednog ozbiljnog infrastrukturnog projekta, nadvožnjaka od Opštine prema Bjelišima, ali nažalost, ni u ovom slučaju Vas ne možemo pohvaliti jer je ulica na koju treba da se priključi nadvožnjak neuslovna, s obzirom na to da na pojedinim mjestima nema dovoljnu širinu za mimoilaženje dva automobila. Da i ne spominjem nepostojanje trotoara koji bi bio neophodan za normalno funkcionisanje naše djece na putu od kuće do škole…“, piše još u reagovanju.

Kosović je još od Opštine Bar zatražio da, kada je riječ o sredstvima za pomoć privredi i građanima, objave na sajtu Opštine ko je i koliki iznos pomoći dobio od novca građana Bara.

"Ja lično nisam upoznat da je neko dobio tu pomoć. Baza poreskih obaveznika je povećana uglavnom izgradnjom par velikih stambenih zgrada, a ništa nije urađeno da bi se evidentirali nelegalno sagrađeni objekti u Baru. Sa time bi se mogao ostvariti milionski prihod od poreza na nepokretnost, a komunalno preduzeće bi imalo osnova za naknadu za održavanje čistoće“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: