Janović: Nastavićemo da doprinosimo osnaživanju mladih

Potpisan memorandum o saradnji koji ima za cilj uspostavljanje digitalne platforme koja će mladima pružati ažurirane informacije i podatke o temama koje su od značaja za njih

1451 pregleda 3 komentar(a)
Janović i Novović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Janović i Novović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je povodom Međunarodnog dana mladih potpisao Memorandum o saradnji sa izvršnim direktorom kompanije “Amplitudo”, Nenadom Novovićem, koji ima za cilj uspostavljanje digitalne platforme koja će mladima pružati ažurirane informacije i podatke o temama koje su od značaja za njih.

„Kroz sprovođenje aktivnosti iz Programa ostvarivanja javnog interesa u oblasti omladinske politike za 2020. godinu ostvarujemo naš primarni cilj, a to je konkretno poboljšanje položaja mladih u svim oblastima i segmentima društva. Svjesni činjenice da živimo u digitalnoj eri, osnivanjem platforme koja će biti besplatna i dostupna, crnogorskoj omladini omogućavamo pristupačnijim podatke i informacije koje se odnose na njih“, kazao je Janović.

„Draga omladino, čestitam vam Međunarodni dan mladih, a posebno sam ponosan na istrajnost, požrtvovanost i strpljenje koje pokazujete u godini punoj izazova kada čitava ljudska civilizacija vodi planetarnu borbu za očuvanje zdravlja stanovništva. Ponosni na sve sto je urađeno u ovom mandatu, Ministarstvo sporta i mladih će, kroz otvoren i partnerski odnos sa mladima ali i sa svima koji rade sa i za mlade, nastaviti da doprinosi vašem osnaživanju u različitim oblastima društvenog života. Mladi u Crnoj Gori moraju vjerovati u to da svojim aktivizmom i znanjem stvaraju bolju budućnost za sebe i zajednicu kojoj pripadaju. I zato draga omladino, biti mlad znači kreirati sadašnjost i budućnost”, zaključio je ministar sporta i mladih.

Bonus video: