"Crvenko Surlašić krivac za sve probleme Novljana i grada

Ovo je treća godina da novska grupa Maškare pokazuje vještinu i maštu karnevalista. Ona je autor čitave karnevalske kompozicije, i predstavnik Herceg Novog na brojnim karnevalima u regionu
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2018. 14:42h

Predvođena Gradskom muzikom i mažoretkama karnevalska povorka prošla je danas gradom od Igala do glavnog gradskog trga i abrumom najavila Praznik mimoze.

"Povorka je bila u dva dijela. U prvom dijelu je barka duga skoro sedam metara sa ribarom koji toća noge i plete mrežu. Čitava ta postavka sa mandraćem i ribarom zamišljena je tako da asocira na Škver. U drugom dijelu ide džinovski krnevo "Crvenko Surlašić", visok 3,6 metara, tradicionalni krivac za sve probleme Novljana i grada", kazao je Ivan Peulić iz NVO Maškare koji je sa Živkom Peulićem autor maskirane kompozicije.

Prije dolaska na trg vesela povorka se zaustavitla na Toploj, a potom ispred terase Gradske kafane i Bifea Beograd, a završni performans, praćen nastupom Gradske muzike i mažoretki bilo je postavljanje tradicionalno glavnog krivca za sve naše nedaće u prethodnoj godini, Krnevala, na Trgu Nikole Đurkovića gdje će biti izložen “sudu građana“ do kraja Praznika mimoze.

Ovo je treća godina da novska grupa Maškare pokazuje vještinu i maštu karnevalista. Ona je autor čitave karnevalske kompozicije, i predstavnik Herceg Novog na brojnim karnevalima u regionu.

Abrum je jedna od tri ovogodišnje karnevalske povorke od kojih će najveća biti ona završna, na zatvaranju Praznika mimoze, kada će suđenju Krnevalu prethoditi povorka na kojoj će učestvovati čak pet inostranih karnevalskih grupa, veoma kvalitetnih i poznatih majstora maškaranja iz karnevalskih gradova Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Među njima su i slavni Halubajski zvončari, jedna od najvećih atrakcija Riječkog karnevala.

Galerija

Bonus video: