Damjanović: Gel se ni na koji način nije upoznao sa projektom "Kasarna Morača"

101 pregleda 8 komentar(a)
Jan Gel, Foto: Čitalac Vijesti
Jan Gel, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 27.01.2018. 09:49h

Profesor Jan Gel se tokom svoje posjete Podgorici ni na koji način nije upoznao sa projektom "Kasarna Morača", saopštio je Dušan Damjanović, organizator Gelove posjete i izdavač knjige "Gradovi za ljude".

"Prof. Jan Gel je oštrim direktnim obraćanjem novinarki osudio ovu zloupotrebu njegove stručne posete, na način da su njegove riječi svjesno izvrnute, pogrešno protumačene i vađene van konteksta, navodeći da je “zgađen” postupkom novinarke, kao i da tokom svoje duge i uspješne karijere nikada nije bio doveden u ovakav položaj!! Novinarka je odmah profesoru uputila svoje ponizno izvinjenje uvjeravajući ga da nije imala nečasne namjere, o čemu postoje pisani dokazi. Neposredno nakon te prepiske i svog poniznog izvinjenja profesoru, novinarka je ponovo drsko zloupotrijebila ime prof. Jana Gela, objavljujući drugi tekst koji opet u naslovu ima projekat “Kasarne Morača”, nastavljajući da senzacionalistički, netačno i neprofesionalno manipuliše jednim izuzetnim stručnjakom u globalnim okvirima", navodi Damjanović.

On dodaje da je autorka teksta zloupotrijebila prisustvo novinara drugih medijskih kuća time što je njihova pitanja profesoru prisvojila kao svoja.

"Očekujemo da preuzmete odgovornost i uputite javno izvinjenje profesoru Janu Gelu što ste zloupotrijebili njegovo ime i njegovu stručnu posjetu koja je bila usmjerena na budući razvoj Podgorice i na boljitak života svih njenih građana, u skladu sa ogromnim iskustvom kako njegovim, tako i iskustvom cijelog tima stručnjaka koji čine čuveni biro Gehl Architects u Kopenhagenu", zaključuje Damjanović.

Bonus video: