Akcija na crnogorsko-albanskoj granici: Obnovljene plovne granične ploče

Komisija za obnavljanje, popravku i održavanje graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske državne granice, obnovila je oznake saglasno Sporazumu Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Albanije o obnavljanju, popravci i održavanju piramida, međupiramida i drugih graničnih oznaka

3919 pregleda 0 komentar(a)
Obnavljanje plovnih graničnih oznaka, Foto: MUP Crne Gore
Obnavljanje plovnih graničnih oznaka, Foto: MUP Crne Gore

Plovne granične oznake na Skadarskom jezeru na zajedničkoj crnogorsko-albanskoj granici obnovljene su, saglasno Sporazumu Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Albanije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Komisija za obnavljanje, popravku i održavanje graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske državne granice, obnovila je oznake saglasno Sporazumu Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Albanije o obnavljanju, popravci i održavanju piramida, međupiramida i drugih graničnih oznaka.

Iz MUP-a su objasnili da je obnavljeno šest plovnih graničnih oznaka (bova) na Skadarskom jezeru, sa brojevima 11,14,15,16,17 i 19 a da je oznaka broj 16 svjetlosno- signalna.

"Oznake su obnovljene zajedničkim angažovanjem graničnih policija dvije države, patrolnih čamaca, aviohelikopterske jedinice, ronilaca, eksperata Hidrografskog instituta, eksperata nekretnina i topografa", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, plovne granične oznake obnovljene su u avgustu zbog niskog vodostaja Skadarskog jezera i uz mjere bezbjednosti.

Bonus video: