SAEM usvojio Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za predsjedničke izbore

Emiteri su dužni da do 29. januara Agenciji dostave pravila predstavljanja u okviru svakog pojedinog radijskog ili televizijskog programa, programsku šemu sa označenim sadržajima od značaja za medijsko predstavljanje u toku izborne kampanje i naziv organa ili ovlašćenog lica koje će biti nadležno za razmatranje prigovora
76 pregleda 0 komentar(a)
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.01.2018. 15:00h

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) usvojio je Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za predsjedničke izbore, koji će biti održani 15. aprila.

Emiteri su dužni da do 29. januara Agenciji dostave pravila predstavljanja u okviru svakog pojedinog radijskog ili televizijskog programa, programsku šemu sa označenim sadržajima od značaja za medijsko predstavljanje u toku izborne kampanje i naziv organa ili ovlašćenog lica koje će biti nadležno za razmatranje prigovora.

Iz SAEM su objasnili da se Pravilnikom bliže uređuju uslovi za realizaciju prava i obaveza emitera u toku izborne kampanje, u cilju obezbjeđivanja istinitog, blagovremenog i nepristrasnog informisanja građana.

"Pravilima predstavljanja se utvrđuju oblici medijskog predstavljanja, njihovo trajanje i raspoređivanje, kao i način odlučivanja o redoslijedu političkog oglašavanja odnosno predstavljanja u okviru informativno-političkih programa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: