Tek što je otvorena rekonstruisana saobraćajnica, nastao problem: Mještani Rasova do kuća samo okolo

U izgradnju saobraćajnice s kompletnim instalacijama i rasvjetom, Vlada Crne Gore uložila je više od 600 hiljada eura

9668 pregleda 5 komentar(a)
Problemi s novim putem u Rasovu, Foto: Jadranka Ćetković
Problemi s novim putem u Rasovu, Foto: Jadranka Ćetković

Grupa građana koji imaju imanja uz nedavno rekonstruisani put u blizini semafora u Rasovu ogorčeni su, kako tvrde, što su onemogućeni da se bezbjedno uključuju i isključuju na taj putni pravac.

"Zbog načina na koji je postavljena horizontalna signalizacija, mi koji posjedujemo imanja s donje strane puta možemo na isti izaći samo kada putujemo u pravcu grada, dok bismo u povratku morali da idemo mnogo dalje, a suprotan problem imaju oni čije su parcele s druge strane puta”, kazao je jedan od vlasnika imanja u blizini “Eco” benzinske stanice.

Nepremostivu prepreku napravilo je veliko ostrvo ispred trake za prestrojavanje, koje ih je odvojilo od puta.

Vlado Perišić je ispričao da, pored ovih problema, u dijelu naselja ispod semafora, kretanjem iz pravca grada ne mogu da priđu porodičnim kućama, zbog nacrtane pune linije.

"Na ovom lokalitetu živi oko 13 porodica koje zbog izrade ovakve nove horizontalne signalizacije imaju sada problem da priđu svojoj kući. Nadali smo se da ćemo izgradnjom novog puta imati bolje uslove, ovako ispada da su uložena velika sredstva, a da imamo lošije saobraćajne uslove nego kada je bio stari put", kazao je Perišić.

Savjetnik za odnose s javnošću Uprave javnih radova Goran Škatarić je podsjetio da je projekat rekonstrukcije ulice u Rasovu realizovan u skladu s tehničkom dokumentacijom, koja je, između ostalog, obuhvatila obilježavanje horizontalne signalizacije i načina regulisanja saobraćaja za motorna vozila i pješake.

"Mještani tog naselja su se u završnoj fazi realizacije projekta obratili Opštini Bijelo Polje, sa zahtjevom da se u dijelu dionice izmijeni režim saobraćaja, što se uglavnom odnosilo na obilježavanje horizontalne signalizacije. Uprava javnih radova podržava svako rješenje koje usaglase mještani, Opština Bijelo Polje, projektant i revident, u skladu sa zakonskom regulativom, a u cilju uspostavljanja bezbjednog saobraćaja", kazao je Škatarić.

U izgradnju ove moderne saobraćajnice, podsjeća on, s kompletnim instalacijama i rasvjetom, Vlada Crne Gore uložila je više od 600 hiljada eura.

Bonus video: