"proizvod kontinuirane uspješne saradnje Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih"

Završen Omladinski centar i teren u Baru

"Da Ministarstvo prepoznaje talentovane mlade sportiste svjedoči i podatak da samo u Baru imamo čak 10 stipendista Ministarstva i pet perspektivnih sportista.“, kazao je Janović

2788 pregleda 2 komentar(a)
Janović i Raičević u Omladinskom centru, Foto: Ministarstvo prosvjete
Janović i Raičević u Omladinskom centru, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je prilikom službene posjete opštini Bar posjetio OŠ „Jovan Tomašević“ u Virpazaru u kojoj je Ministarstvo rekonstruisalo fiskulturnu salu, nakon čega je sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem otvorio omladinski servis u Baru, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

U sportsku i omladinsku infrastrukturu opredijeljeno je približno 120.000 eura.

„Raduje me činjenica da smo imali priliku da u opštini Bar podržimo do sada čak tri projekta iz oblasti sportske infrastrukture. Bar je grad sporta, te smo se dodatno obavezali da obezbijedimo našim sportstima još povoljnije uslove za bavljenje onim što vole. Da Ministarstvo prepoznaje talentovane mlade sportiste svjedoči i podatak da samo u Baru imamo čak 10 stipendista Ministarstva i pet perspektivnih sportista.“, kazao je Janović.

Iz Ministarstva ističu da vrijedno rade na afirmaciji i implementaciji omladinske politike i objašnjavaju da su omladinski servisi mjesta koja podstiču jačanje svijesti o značaju mladih i njihove društvene uloge u cilju ostvarivanja njihove dobrobiti, promocije i zaštite njihovih interesa i mogućnosti.

„Novoizabrani administratori omladinskih servisa obavljaju svoj zadatak na veoma kreativan i odgovoran način, što me čini izuzetno sretnim. Cilj uvođenja uloge administratora jeste da osnažimo cnogorsku omladinu i da im pokažemo da vjerujemo u nju“, zaključio je Janović.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević iskazao je zadovoljstvo otvaranjem Omladinskog centra koji "predstavlja proizvod kontinuirane uspješne saradnje Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih".

On je kazao da je nakon usvajanja Zakona o mladima, Lokalnog ackionog plana za mlade otvoren i Omladinski centar čime jasno potvrđujemo da su omladinska politika, kreativa mladih ljudi i njihove inicijative visoko na listi prioriteta lokalne uprave.

“Siguran sam da će u ovom Centru, kroz edukaciju i razmjenu iskustava mladi prepoznati mogućnost da mogu da daju doprinos u kreiranju lokalne politike. Želim puno sreće svima koji će uzeti učešće u radu Centra.“ - zaključio je Raičević.