"ministarstvo će povećati budžet za zdravstvo"

Hrapović u Bijelom Polju: Protekli mjeseci pokazali značaj ulaganja u zdravstvo

Hrapović je, kako je saopšteno, dao punu podršku rukovodstvu bolnice i zaposlenima u njihovoj borbi sa virusom i rizicima koje nosi ta borba

3809 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

„Mjeseci za nama pokazali su značaj ulaganja u zdravstvo i poboljšanje standarda zdravstvenih radnika. Ministarstvo zdravlja će nastaviti svoje aktivnosti u pravcu podrške svim zdravstvenim ustanovama i stvaranju preduslova za povećanje budžeta za zdravstvo, kako bi zdravstvenu uslugu i zaštitu podigli na još veći nivo”, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović koji je boravio u radnoj posjeti Opštoj bolnici u Bijelom Polju, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. 

Kako su saopštili, direktorica bolnice Biserka Bulatović i saradnici upoznali su ministra sa aktivnostima u prethodnom periodu koji se tiču funkcionisanja ustanove i prilagođavanja epidemiji korona virusa.

Hrapović je, kako je saopšteno, dao  punu podršku rukovodstvu bolnice i zaposlenima u njihovoj borbi sa virusom i rizicima koje nosi ta borba.

"U periodu od 01.07. do 24.08. ove godine hospitalizovana su 804 pacijenta kojima je pružena zdravstvena usluga i zaštita, a u istom periodu obavljena su 3027 pregleda sa konsultacijama, saopštila je direktorica Bulatović", kaže se u saopštenju. 

„U narednom periodu nastavićemo borbu za očuvanje zdravlja naših pacijenata i trudićemo se da odgovorimo na sve izazove koji nam slijede”, zaključila je Bulatović.

Preporučujemo za Vas