Amfilohije: Vlasti da bude jasno da se nasiljem ne stvara budućnost Crne Gore

Podsjećajući da ovih dana narod samoinicijativno organizuje litije, Amfilohije je poručio svima, da ne zaborave da se litije i sve pod lozinkom ”Ne damo svetinje” moraju odvijati u skladu sa ljubavlju bratskom i slogom, saglasno blagoslovu Lovćenskog Tajnovidca, a u isto vrijeme i molbom glavarima da prestanu da zbog svoje vlasti i svoga častoljublja umnožavaju mržnju u narodu

29022 pregleda 2551 reakcija 114 komentar(a)
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Foto: Mitropolija.com
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Foto: Mitropolija.com
Ažurirano: 26.08.2020. 19:28h

“U Crnoj Gori je narod vaskrsao, vaskrsla je ljubav prema Svetoj Trojici – Bogu ljubavi, prema Crkvi Božijoj. Ovdje nije neka politička ujdurma, nego pitanje naroda koji je krenuo da hodi putevima svojih predaka, putevima Svetoga Petra Cetinjskoga i Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca”, kazao je Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

On je, kako je saopšteno iz MCP nedavno poručio da se Crna Gora poslije 170 godina nalazi u istom položaju kao za vrijeme Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca.

“Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac svoj narod, Crnu Goru i Crnogorce predao je Bogu ljubavi – Svetoj Trojici i Majci Božijoj. Tako se i ja, kao njegov nedostojni naslednik, trudim da predam Crnu Goru i Crnogorce, bez obzira kako se ko osjeća, Presvetoj Trojici – Bogu ljubavi. I da zamolim sve do jednoga, da se u toj ljubavi sreću jedni sa drugima i da izlaze na izbore u toj ljubavi prema Bogu, svetinjama, tvorevini Božijoj, Majci Božijoj, svetim Božijim ljudima. Zato se obraćam i vama, da u miru i bratskoj ljubavi u ove dane a i na sam dan izbora, sve bude u duhu ovoga amaneta Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca! U isto vrijeme skrećem pažnju ovima koji su na vlasti da se nasiljem ne stvara budućnost ni svoja, ni svoje djece, a kamoli budućnost Crne Gore”, kazao je mitropolit Amfilohije, kaže se u saopštenju.

On je naveo da ovih dana narod samoinicijativno organizuje litijei poručio da se ne zaboravi da se litije i sve pod lozinkom ”Ne damo svetinje” moraju odvijati u skladu sa ljubavlju bratskom i slogom, "saglasno blagoslovu Lovćenskog Tajnovidca, a u isto vrijeme i molbom glavarima da prestanu da zbog svoje vlasti i svoga častoljublja umnožavaju mržnju u narodu."

Amfilohije je danas ponovo pozvao građane da izađu na izbore.

On je kazao da 30. avgusta prvi put izlazi na parlamentarne izbore, pa je, kako je kazao, pozvao sve Crnogorce, sve žitelje Crne Gore da izađu na izbore.

"Pozivam i sve ostale da glasamo za odbranu svetinje Božije tvorevine i svetinja koje su Božije svetinje koje su danas na udaru upravo u Crnoj Gori od strane onih koji ne znaju šta je svetinja. Daj Bože da ta odbrana i uspije, za budućnost svih žitelja Crne Gore. Dakle, svi na izbore u odbranu svetinja", kazao je Amfilohije, a objavljeno je na Fejsbuk stranici Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Bonus video: