Stanić o stanju u medijima: Vlada dobila šamar najrazvijenih zemalja svijeta

"Pozdravljamo današnju odluka Upravnog suda da poništi odluku ASK protiv Nikole Vukčevića na osnovu koje je izvršena njegova smjena od strane Administrativnog odbora na čijem je čelu Ljuiđ Škrelja", navodi Stanić
127 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP
Ažurirano: 25.01.2018. 14:34h

Vlada Crne Gore je nastavila da prima međunarodne šamare kad je u pitanju stanje medijskih sloboda i politički pritisak koji se sprovodi prema RTCG, ocjenjuje Mirko Stanić portparol SDP-a.

"Iz Ujedinjenih Nacija je prije dva dana stigla jasna poruka DPS vlasti da se sa pritiscima na novinare i medije mora prestati ukoliko ne želimo da dođemo u red neslobodnih zemalja. Činjenica da je ovaj svojevrstan šamar Vlada dobila od predstavnika najrazvijenih zemalja svijeta, ali i pojedinih afričkih zemalja govori da u ovoj oblasti postoji konstantan nazadak u proteklih nekoliko godina, prije svega zbog želje DPS-a da svi mediji u Crnoj Gori izvještavaju po modelu Pink - Informer", navodi se u saopštenju Stanića.

On dodaje da je sada tu namjeru jasno potenciralo niz zemalja kao zadnje upozerenje Vladi da će se napredak Crne Gore u integrativnim procesima mjeriti i kroz odnos prema RTCG i medijima uopšte.

"Kako je jedno od pitanja koje su postavili diplomatski predstavnici SAD, Švedske, Holandije, i drugih zemalja bilo vezano i za ulogu parlamenta (koji je politički motivisanim procesima) nezakonito smjenjivao članove Savjeta RTCG, pozdravljamo današnju odluka Upravnog suda da poništi odluku ASK protiv Nikole Vukčevića na osnovu koje je izvršena njegova smjena od strane Administrativnog odbora na čijem je čelu Ljuiđ Škrelja", zaključuje Stanić.

Bonus video: