Opština Berane počela asfaltiranje seoskih puteva

Danas je završeno asfaltiranje pita od sela Zagorje do prigradskog naselja Donje Luge u kojim se mještanima toga sela skraćuje put do grada za pet kilometara

1650 pregleda 0 komentar(a)
Asfaltiranje puta, Foto: Tufik Softić
Asfaltiranje puta, Foto: Tufik Softić

Opština Berane je započela asfaltiranje seoskih puteva u okviru projekta IFAD. Danas je završeno asfaltiranje pita od sela Zagorje do prigradskog naselja Donje Luge u kojim se mještanima toga sela skraćuje put do grada za pet kilometara.

Prema riječima projekt menadžera Milutina Mićovića IFAD u projektima učestvuje sa 75 odsto sredstava, dok preostalih 25 odsto obezbjeđuje Opština Berane.

“Ukupno je odobreno osam aplikacija, jedan vodovod u selu Petnjica, kao i 400 metara asfalta u tom selu. Zatim 460 metara u selu Dapsice, potom dva puta u selu Zagrađe, jedan od 500 i drugi od 550 metara. U selu Štitari će biti asfaltirano 500 metara i isto toliko u selu Bubanje” - kazao je Mićović.

On je objasnio da je ukupna dužina puteva koje Opština Berane asfaltira na seoskom području zahvaljujući projektu IFAD preko pet kilometara.

Opština Berane je preko svoje Agencije za izgradnju ranije počela asfaltiranje puteva u na drugim ruralnim područjima na teritoriji te sjeverne opstine, čime, kako ističu, olakšavaju komunikaciju stanovnicima udaljenih područja sa gradom.

Bonus video: