"Gradska senior kartica će starijim sugrađanima omogućiti brojne povoljnosti"

Za novi socijalni servis iz budžeta Glavnog grada za 2020. izdvojeno 50.000 eura

5321 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ivan Terzić i predsjednik Udruženja penzionera Podgorica Ilija Stanišić potpisali su Memorandum o saradnji u okviru sprovođenja projekta Gradska senior kartica.

"Za ovaj novi socijalni servis, koji će omogućiti starijim sugrađanima da ostvare popuste na veliki broj proizvoda i usluga na teritoriji Podgorice, iz budžeta Glavnog grada za 2020. godinu, izdvojeno je 50.000 eura. Senior kartice će doprinijeti unapređenju standarda penzionera i starijih sugrađana, a ovo je i način da Glavni grad još jednom iskaže odgovornost i zahvalnost prema starijima, za doprinos koji pružaju društvenoj zajednici", saopšteno je iz PG Biroa.

Potpisnici Memoranduma su, kako se navodi, saglasni da će ostvarivati i podsticati blisku saradnju na projektu “Gradska senior kartica”, da će zajednički promovisati projekat, da će sarađivati na partnerskim osnovama u svim oblastima gdje za to postoji interes starijih građana i zajednice, vodeći se načelom jednakih mogućnosti za sve.

Bonus video: