U Bratuncu radionica za unapređenje dijaloga tri susjedne države

Pored druženja i razmjene iskustava učesnici projekta iz Crne Gore i Srbije imali su priliku i da se upoznaju sa turističkim potencijalima opštine Bratunac.
Predstavnik udruženja “Kisjele vode” Musa Ramović je kazao da je ovo tek prvi korak u uspostavljanju saradnje između ove tri organizacije i istakao da “postoje velike mogućnosti njihovog povezivanja u oblasti turizma, agrobiznisa i ruralnog razvoja uopšte”

6543 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U cilju unapređenja dijaloga i društvene kohezije i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, nedavno je u Bratuncu održana radionica na temu „Sličnosti i razlike kulturnih identiteta gradova/zemalja iz kojih dolazimo“.

Radionica je dio projekta "Saradnja i kultura za budućnost" koji zajedno realizuju udruženja žena "Maja" i “Priroda” iz Bratunca (BiH) i "Vila" iz Ljubovije (Srbija) i NVO "Kisele vode" iz Bijelog Polja (Crna Gora) a u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“:

Program “Dijalog za budućnost” provode UNDP, UNICEF i UNESCO uz finansijsku podršku Fonda UN-a za izgradnju mira UN PBF.

Pored druženja i razmjene iskustava učesnici projekta iz Crne Gore i Srbije imali su priliku i da se upoznaju sa turističkim potencijalima opštine Bratunac. Predstavnik udruženja “Kisjele vode” Musa Ramović je kazao da je ovo tek prvi korak u uspostavljanju saradnje između ove tri organizacije i istakao da “postoje velike mogućnosti njihovog povezivanja u oblasti turizma, agrobiznisa i ruralnog razvoja uopšte”.

“Realizacijom projektnih aktivnosti biće uspostavljena saradnja između ova tri projektna grada kroz saradnju između predstavnika lokalne uprave, NVO-a, centara za kulturu i turističkih organizacija, organizovane radionice sa temama koje promovišu suživot i zajednički identitet, promovisani različiti kulturni, istorijski i turistički sadržaji, te organizovane najmanje tri kulturne inicijative /manifestacije u Bratuncu, Ljuboviji i Bijelom Polju”, kazao je Musić.

Bonus video: