" svi zajedno DA damo doprinos očuvanju mira"

Ombudsman: Ključ normalizacije odnosa leži u svakom građaninu ponaosob

"U kontekstu održanih parlamentarnih izbora, Zaštitnik pozdravlja atmosferu koja je pratila dan izbora. Međutim, naknadni pojedinačni incidenti u više crnogorskih gradova, bacaju sjenku na učinjene napore da se političke tenzije prevaziđu na miran i dostojanstven način, zbog čega se pridružujemo apelima za smirivanje situacije i izbjegavanje provokacija i sukoba, koji nikom ne idu u korist", kaže se u sapštenju

9534 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U Crnoj Gori ovih dana potrebno je održati atmosferu tolerancije, dostojanstva i visokog demokratskog potencijala, kako pojedinačni incidenti ne bi narušavali javni red i mir i diskreditovali demokratsko izjašnjenje velikog dijela građana Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

"U kontekstu održanih parlamentarnih izbora, Zaštitnik pozdravlja atmosferu koja je pratila dan izbora. Međutim, naknadni pojedinačni incidenti u više crnogorskih gradova, bacaju sjenku na učinjene napore da se političke tenzije prevaziđu na miran i dostojanstven način, zbog čega se pridružujemo apelima za smirivanje situacije i izbjegavanje provokacija i sukoba, koji nikom ne idu u korist", kaže se u sapštenju.

Dalje se dodaje da iako su na to ukazali svi važni društveni akteri ovih dana, podsjećamo da ključ normalizacije odnosa leži u svakom građaninu ponaosob.

"Upravo zato Zaštitnik je u susret izborima pozvao javnost da spremno dočekamo dan poslije i svi zajedno damo doprinos očuvanju mira kao i jačanju demokratske klime i građanskog karaktera društva", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas