Savjet najoštrije osudio napad na RTCG

Slične stvari su se dešavale u Podgorici i Budvi.

5745 pregleda 5 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2020. 15:36h

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) najoštrije je osudio napad na ekipu te medijske kuće u centru Podgorice i pozvao crnogorsku javnost da ne dozvoli takva ponašanja.

Iz Savjeta RTCG rekli su da očekuju osudu tog događaja od svih društveno - političkih aktera.

„Savjet poziva ukupnu javnost Crne Gore da ne dozvoli ponašanja kakva su ispoljena prema RTCG u Podgorici“, kaže se u saopštenju.

Iz Savjeta RTCG kazali su da događaji bilo koje prirode i povoda ne smiju biti praćeni izlivima mržnje i napadima na pojedince i institucije.

Navodi se da Savjet ima moralnu i profesionalnu obavezu i odgovornost da zaštiti integritet RTCG i svih zaposlenih, naročito u situacijama kada su i fizički ugroženi, kao što se upravo dogodilo na ulicama Podgorice.

„Napadi na novinarske ekipe ne smiju biti povezani sa ličnim osjećajima ili (ne)utemeljenom kritikom“, rekli su iz Savjeta.

Kako su naveli, javnost Crne Gore od RTCG s pravom očekuje najviši mogući profesionalizam u izvještavanju i upravo na tome Savjet od početka nedvosmisleno insistira.

„Navedeno je, u više navrata, bilo povod za kritiku rada i nesaglasnost sa menadžmentom. Istovremeno, Savjet mora i želi stati u zaštitu svih zaposlenih. Javnost, svakako, ima pravo da izražava nezadovoljstvo, ali nikako na ovakav način“, kazali su iz Savjeta RTCG.

Oni su podsjetili da ovo nije prvi put i da su se slične situacije dešavale u Podgorici i Budvi.

Tada je, kako su rekli iz Savjeta, izostala zaštita i reakcija najšireg broja medijskih poslenika, ali i reakcija menadžmenta.

„Na taj način se stiče utisak da je takvo ponašanje prema zaposlenima u RTCG društveno prihvatljivo. Demokratija i društvo zasnovano na pojedincu ne mogu biti selektivni“, naveli su iz Savjeta te medijske kuće.

Povezani članci

01. Septembar 2020.

Portal RTCG: Napadnuta ekipa TVCG, vozilo oštećeno

Bonus video: