Moraju uložiti još trećinu miliona u Dom starih

“Zbilja smo ponosni što će Podgorica uskoro dobiti ovaj velelepni objekat u kojem će svoje mjesto naći 270 korisnika i na taj način, u partnerstvu s Vladom iskazujemo brigu za naše najstarije sugrađane”, kazao je Vuković

2518 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Doma starih u Podgorici, Foto: PG Biro
Zgrada Doma starih u Podgorici, Foto: PG Biro

Da bi bio otvoren Dom starih u Podgorici, moraće da bude uloženo još 330.000 eura, a radovi treba da budu završeni u roku od tri mjeseca.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je prethodno, sredinom februara, istakao da će Dom starih biti završen sredinom ove godine.

Uprava javnih radova je 20. avgusta raspisala tender vrijedan gotovo trećinu miliona, a ponude se mogu dostavljati do ponedjeljka.

Iz Uprave su obrazložili zašto su skratili rok za dostavljanje ponuda za ovaj posao.

“Tokom izvođenja radova na izgradnji Doma starih nastupile su okolnosti usljed kojih izvođenje radova po revidovanom Glavnom projektu nije bilo moguće... Imajući u vidu da radovi po izmjenama revidovnog Glavnog projekta nisu obuhvaćeni ugovorenim radovima na izgradnji Doma starih u Podgorici, te da su radovi na izgradnji u završnoj fazi, ali da se objekat ne može staviti u funkciju bez dodatnih radova nastalih kao posljedica izmjene revidovanog Glavnog projekta na koje naručilac nije mogao da utiče”, navodi se u obrazloženju.

Ovaj posao uključuje četiri dijela - termotehničke instalacije, elektromotorni pogon i automatiku, instalacije vodovoda i kanalizacije i fontansku opremu. Ministar je sredinom februara zajedno s gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i direktorom Uprave Rešadom Nuhodžićem obišao radove na izgradnji Doma.

Purišić je tada saopštio da se radi o najznačajnijoj investiciji iz oblasti socijalne zaštite u Crnoj Gori, čija će vrijednost premašiti 12 miliona eura. Od toga je Glavni grad uložio više od 3,5 miliona eura.

“Zbilja smo ponosni što će Podgorica uskoro dobiti ovaj velelepni objekat u kojem će svoje mjesto naći 270 korisnika i na taj način, u partnerstvu s Vladom iskazujemo brigu za naše najstarije sugrađane”, kazao je tom prilikom Vuković. On je kazao da je malo prije toga bila gotova pristupna saobraćajnica objektu vrijedna 390.000 eura.

Direktor Uprave je tom prilikom saopštio da je riječ o zaista velikom poduhvatu, jer je bilo neophodno uskladiti građevinska rješenja sa specifičnim potrebama najstarije populacije, koja će u njemu boraviti.

“Smatram da smo u tome potpuno uspjeli i da svi zajedno možemo biti ponosni što dobijamo moderan i funkcionalan objekat”, kazao je Nuhodžić tom prilikom.

Bonus video: