Ivan Vuković bez maske, ne drži distancu, učesnik "Patriotskog skupa" na Cetinju

Vuković nije odgovorio "Vijestima" na pitanje kakvu poruku svojim ponašanjem šalje građanima

117489 pregleda 1502 reakcija 147 komentar(a)
Vuković na Cetinju, Foto: Facebook.com
Vuković na Cetinju, Foto: Facebook.com

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ne poštuje mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT) - ne nosi masku i ne drži fizičku distancu.

To se vidi na fotografiji napravljenoj večeras tokom "Patriotskog skupa" kod Cetinjskog manastira.

Vuković "Vijestima" nije odgovorio na pitanje kakvu poruku, kao član NKT, šalje građanima kako Podgorice, tako i Crne Gore, s obzirom na to da, prema fotografiji, ne poštuje mjere, preporuke i naredbe tog tijela, a zbog čijeg nepoštovanja su građani mjesecima bili sankcionisani.

Javna okupljanja su mjerama NKT ograničena na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Policija je 23. avgusta blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Institut za javno zdravlje ranije danas je saopštio da je među preko 700 uzoraka 146 bilo pozitivno na novi koronavirus. Iz IJZ su više puta upozoravali na to da je odgovornost građana u poštovanju mjera ključna u borbi protiv koronavirusa, ali i da je svaki skup mimo propisanih mjera potencijalna opasnost za javno zdravlje.

Bonus video: