Zaštitne rukavice za medicinare ne nudi niko

Poništen postupak “Montefarma” vrijedan 360.000 eura, jedina ponuda ocijenjena kao neispravna

11809 pregleda 0 komentar(a)
DIK je zadužila “Montefarm” da za potrebe izbora nabavi 10.000 pari rukavica, Foto: Pixabay
DIK je zadužila “Montefarm” da za potrebe izbora nabavi 10.000 pari rukavica, Foto: Pixabay

Apotekarska ustanova “Montefarm” poništila je postupak za nabavku medicinskih rukavica, u vrijednosti od 360.000 eura, jer na poziv te ustanove nije pristigla nijedna ispravna ponuda. Ta ustanova krajem mjeseca tražila je rukavice za potrebe crnogorskih zdravstvenih ustanova, a javila se samo kompanija “Farmont”, čija je ponuda ocijenjena kao neispravna.

Nekoliko dana ranije, Državna izborna komisija zadužila je tu ustanovu da isporuči 500 hiljada zaštitnih maski, deset hiljada rukavica i 12 hiljada zaštitnih jednokratnih mantila Upravi za imovinu, za potrebe biračkih mjesta.

Fond za zdravstveno osiguranje ove sedmice donio je odluku o najpovoljnijem ponuđaču za dio nabavke proteza kuka za potrebe više crnogorskih bolnica. Nabavka je vrijedna 30.666 eura, a traženi su vještački zglobovi i cementi za rekonstrukciju kostiju za Klinički centar (KC), Specijalnu bolnicu Risan i opšte bolnice u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima i Nikšiću.

Tender je raspisan još početkom juna, ali je nakon uloženih žalbi, obustavljanja postupka, tek krajem avgusta donešena odluka o najpovoljnijem ponuđaču - firmi “Urion” i to samo za nabavku cementa za rekonstrukciju kostiju.

Fond je, krajem avgusta i početkom septembra, zaključio i ugovore o nabavci potrošnog medicinskog materijala i dezinfekcionih sredstva za potrebe operacionih blokova u Crnoj Gori, vrijednosti oko 2.022.520 eura.

Traženi su instrumenti za operacione sale, bolničko rublje, zastori i čaršavi, posude i kesice za skupljanje, pribor za drenažu... Za 64, od ukupno 170 partija, nije dostavljena niti jedna ponuda ili nije bilo ispravnih.

S kompanijom “Medica” potpisan je ugovor vrijedan 261.772 eura, dok će od firme “MVE Antiseptici” nabaviti dezinfekciona sredstva i potrošni materijal za oko 15.881 eura.

Kompaniji “Osmi red” platiće za dio nabavke oko 39.542 eura, a “Farmalabu” 81.537. S firmom “Glosarij” potpisan je ugovor vrijedan oko 427.474 eura, s “Inter pharm” 1.042, dok će “PDG”-u biti plaćeno oko 6.130 eura.

Bonus video: