rekli da bezbjednost građana na okupljanju nije upitna

Policija: Nemamo saznanja da bi na skupu u Podgorici moglo biti incidenata

Policija će, kako su saopštili, preduzeti "sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se svaki građanin osjećao sigurno"

46577 pregleda 961 reakcija 116 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je da ne raspolažu saznanjima da bi na današnjem javnom okupljanju u Podgorici moglo doći do incidenata ili narušavanja javnog reda i mira.

"Bezbjednost građana koji budu prisustvovali ovom okupljanju nije upitna, a policija će preduzeti sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se svaki građanin osjećao sigurno. Uprava policije će obezbijediti stabilan javni red i mir i u skladu sa zakonskim propisima i ovlašćenjima preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja bezbjednosti i osjećaja sigurnosti svakog građanina", saopšteno je iz Uprave policije.

Kao organizatori večerašnjeg skupa na Trgu nezavisnosti najavljene su "crnogorske patriotske organizacije", bez navođenja nijednog imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

"Vijestima" iz Uprave policije danima ne odgovaraju na pitanje da li je skup u Podgorici prijavljen.

Takođe nije odgovoreno na pitanje da li je odobren i ko je prijavio skup. Na glavnom gradskom trgu je postavljena bina, a novinar RTCG Nebojša Šofranac je najavio da će voditi program na mitingu. 

"Vijestima" nije odgovoreno ni da li će policija, eventualno, kako su to uradili prije dvije sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu. Tada je saopšteno da su to uradili zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Organizatori skupa, "crnogorske patriotske organizacije", poručile su da će se na večerašnjem skupu vidjeti "gospodska, patriotska, evropska Crna Gora". DPS je ranije sa svojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama najavljivao događaj, ali su pojasnili da nisu organizatori.

Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" juče su saopštili da imaju informacije iz bezbjednosnih struktura da na "Patriotskom skupu" na Trgu nezavisnosti može doći do incidenata sa "tragičnim posljedicama".

Juče je u Crnoj Gori zabilježeno 147 novih slučajeva koronavirusa.

Prema aktuelnim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), omogućeno je okupljanje do 100 osoba radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala na otvorenom javnom mjestu i do 50 lica na zatvorenom javnom mjestu uz obavezu organizatora da obezbijedi - održavanje priredbe bez mogućnosti stajanja, poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra između lica, koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom, prilikom dolaska na mjesto održavanja manifestacije.

Preporučujemo za Vas