Mladi URE: Crna Gora da se brendira kao ekološka država

"Mnogo više pažnje moramo posvetiti racionalnom upravljanju otpadom i zaštitom životne sredine na svim poljima. Svojim ličnim primjerima moramo mijenjati svijest građana i praviti društvo u kojem je ekološka svijest na visokom nivou”, poručili su mladi URE

6240 pregleda 178 reakcija 8 komentar(a)
Mladi URE, Foto: URA
Mladi URE, Foto: URA

U saradnji sa globalnim pokretom “Climate save”, predstavnici Forum mladih URE, juče su sortirali i pokupili otpad u park šumi “Zlatica” u Podgorici, saopštili su oni.

Oni su nakon akcije koju su sproveli poručili da su ogroman problem današnjice klimatske promjene izazvane neadekvatnim odnosom čovječanstva prema životnoj sredini i da u tom procesu nije izuzeta ni Crna Gora.

“Mi smo samo deklarativno ekološka država ali to moramo sprovesti u djelo i to mora biti naš brend. Mnogo više pažnje moramo posvetiti racionalnom upravljanju otpadom i zaštitom životne sredine na svim poljima. Svojim ličnim primjerima moramo mijenjati svijest građana i praviti društvo u kojem je ekološka svijest na visokom nivou”, poručili su mladi URE.

Mladi URE poručuju i da je uz promjenu načina razmišljanja, važno podsticati princip slobode i otvorenosti, jačanje institucionalnih okvira za razvoj pojedinca, ulaganje u motivaciju ljudi, u ljudski kapital i institucije.

“Sve su to stvari koje čekaju našu državu ukoliko se misli transformisati u razvijeno, moderno, evropsko i građansko društvo kojem većina građana teži”, zaključili su oni.

Bonus video: