MUP: Prethodnih dana najviše požara u Podgorici i na Cetinju

Danas poslijepodne je izbio veliki požar na lokalitetu Ana Malit, Maslinadi prema Valdanosu, u opštini UIcinj, gdje gore masline

6815 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: BBC
Ilustracija, Foto: BBC

Iako je, kalendarski gledano, požarna sezona pri kraju, vatrogasci - spasioci ovih dana u centralnom i južnom dijelu zemlje imaju više intervencija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su objasnili, razlog tome su povoljni meteorološki uslovi za razvoj požara, i najvjerovatnije neodgovorni pojedinci, koji paleći vatru na otvorenom izazivaju požare i na taj način ugrožavaju šume i šumsko zemljište.

"Prethodnih dana je najviše požara na otvorenom prostoru bilo u Podgorici i Cetinju, kada su se, uz pomoć aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a, lokalne službe zaštite i spašavanja borile sa vatrenom stihijom. Danas poslijepodne je izbio veliki požar na lokalitetu Ana Malit, Maslinadi prema Valdanosu, u opštini Ulcinj, gdje gore masline, a u pomoć ulcinjskim vatrogascima pristigla su tri aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Sitacija je trenutno pod kontrolom", piše u saopštenju MUP-a.

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da budu odgovorni i da, poštujući preporuke nadležnih službi i organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru, završimo ovu požarnu sezonu sa što manjim posljedicama i štetom, zaključuju.

Bonus video: