Nova vlast u Budvi će poštovati odluku Divanovića o nabavci udžbenika za osnovce

Divanović, čije imenovanje i upravljanje gradom od početka osporavaju Demokratski front i Demokrate i najavljuju pokretanje niza krivičnih postupaka potpisao je prošle sedmice, četiri dana nakon izbora na kojima je koalicija koju je predvodio doživjela politički fijasko, ugovor sa Zavodom za školstvo i nastavna sredstva za nabavku udžbenika za osnovce tri osnovne škole u Budvi i Petrovcu

21996 pregleda 3 komentar(a)
Druga osnovna škola u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Druga osnovna škola u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Možda jedina odluka koju će nova gradska uprava ispoštovati, a koja joj je ostala od odlazeće garniture predvođene Nikolom Divanovićem, biće ona o nabavci udžbenika za osnovce.

Divanović, čije imenovanje i upravljanje gradom od početka osporavaju Demokratski front i Demokrate i najavljuju pokretanje niza krivičnih postupaka potpisao je prošle sedmice, četiri dana nakon izbora na kojima je koalicija koju je predvodio doživjela politički fijasko, ugovor sa Zavodom za školstvo i nastavna sredstva za nabavku udžbenika za osnovce tri osnovne škole u Budvi i Petrovcu.

Potpis na ugovor Divanović je stavio 3. septembra, a njime je dogovoreno da se obezbijede za školsku 2020/2021. kompleti udžbenika za učenike prvog, drugog, trećeg, četvrtog i petog razreda i dopunu udžbenika za učenike šestog, sedmog, osmog i devetog razreda Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša”, Osnovne škole “Druga osnovna škola” i Osnovne škole “Mirko Srzentić” iz Petrovca.

Nakon sprovedene javne nabavke, kako se navodi u ugovoru u koji su “Vijesti“ imale uvid, Zavod je dostavio najpovoljniju ponudu koja iznosi 109.077 eura sa uračunatim popustom od pet odsto. Dodatno, Opština će platiti još 7.635 eura na ime poreza na dodatu vrijednost.

Divanovićeva administracija koja je upravljala gradom nešto manje od dva mjeseca, donijela je 8. avgusta na sjednici lokalnog parlamenta odluku o nabavci udžbenika. Time je nastavljena dobra praksa, koju je započela još vlast 2016. na čelu sa Draganom Krapovićem, koja je prva uvela nabavku besplatnih udžbenika za sve osnovce, da bi to nastavio i Marko Bato Carević nakon što je preuzeo fotelju gradonačelnika Budve.

Iako je gradska uprava najavila da će praktično poništiti sve odluke koje je, kako kažu, uzurpatorska i nelegalna većina formirana na osnovu političke korupcije donosila tokom juna, jula i avgusta, ovo će sigurno biti jedna od onih odluka, koju će ispoštovati, imajući u vidu da je u interesu najmlađih stanovnika metropole turizma.

U svakom slučaju, školska godina, kako sada stvari stoje, počinje 1. oktobra, kada će u zavisnosti od načina izvođenja nastave, više od hiljadu i po osnovaca u Budvi krenuti u školu.

Bonus video: