Miranović: Spremni smo da uplaćujemo MZ 2,5 odsto prihoda od godišnje proizvodnje mHe

"Ovim putem obavještavamo javnost da prihvatamo ponudu predsjednika MZ Kraljske Bare da ćemo mi kao koncesionar Dekar doo, uplaćivati 2,5% prihoda od godišnje proizvodene električne energije u malim hidroelektranama Crnja, Ljubaštica i Crni Potok, mjesnoj zajednici Kraljske Bare, koje bi se namjenski koristile u svrhe koje prepoznate kao prioritet"

12576 pregleda 108 reakcija 10 komentar(a)
Sa protestnog okupljanja mještana, Foto: Dragana Šćepanović
Sa protestnog okupljanja mještana, Foto: Dragana Šćepanović

Vlasnik firme Dekar doo, Momčilo Miranović poručio je da je spreman da mjesnoj zajednici Kraljske Bare uplaćuje 2,5 odsto prihoda od godišnje proizvodene električne energije u malim hidroelektranama Crnja, Ljubaštica i Crni Potok.

Ta kompanija dobila je koncesiju za mHE na vodotoku Crnja, Ljubaštica i Crni Potok.

Mještani kolašinskog sela Kraljske Bare sa današnjeg protestnog okupljanja pored korita Čestogaza ponovili su da neće dozvoliti nastavak gradnje malih hidroelektrana (mHE) na toj i rječicama Ljubaštica i Crnja.

"Ovim putem obavještavamo javnost da prihvatamo ponudu predsjednika MZ Kraljske Bare da ćemo mi kao koncesionar Dekar doo, uplaćivati 2,5% prihoda od godišnje proizvodene električne energije u malim hidroelektranama Crnja, Ljubaštica i Crni Potok, mjesnoj zajednici Kraljske Bare, koje bi se namjenski koristile u svrhe koje prepoznate kao prioritet", navodi se u saopštenju Miranovića.

Predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Milovan Labovi ranije danas je kazao da koncesionari "samo 2,5 odsto da su dali ovoj mjesnoj zajednici, mogli smo da vratimo mlade ljude ovdje da žive, a taj novac mogao je da se uloži da oživi 40 crnogorskih sela, a ne da se iseljavaju odavde.

Mještani su i danas, kao i ranijih sedmica, toko mokupljanja zahijevali poništenje svih koncesionih ugovora, dozvola i vraćanje vodotoka u provobitno stanje.

Traže i uklanjanje građevinskih mašina i cijevi. Ovog puta rok za ispunjenje njihovih zahtjeva ograničili su na 15 dana.

Bonus video: