Labović: Miranoviću ništa nijesmo nudili, naše rijeke nemaju cijenu

"Ne nudimo ništa, nećemo pregovarati sa njim. Jedina „ponuda“ poslata njemu danas sa protestnog okupljanja mještana je da za 15 dana ukloni mašine, cijevi i vrati korito rječice Čestogaz u prvobitno stanje", kazao je Labović

7881 pregleda 57 reakcija 4 komentar(a)
Sa protestnog okupljanja na Kraljskim Barama, Foto: Dragana Šćepanović
Sa protestnog okupljanja na Kraljskim Barama, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Kraljske Bare Milovan Labović kazao je da koncesionaru mHE na vodotocima u tom selu Momčilo Miranoviću nije slao, ni u ime mještana ni u svoje ime, nikave ponude.

On je to rekao, regujući na Miranovićevo izjavu da je spreman da 2,5 odsto prihoda od godišnje prizvodnje električne energije mHE na vodotocima Crnja , Ljubaštica i Crni potok uplaćuje MZ.

„Potpuno pogrešno je razumio Miranović da smo mu išta nudili. Ili je pogrešno razumio ili svojim besmislenim „prihvatanjem ponude“ želi stvoriti pomutnju među mještane. Ne nudimo ništa, nećemo pregovarati sa njim. Jedina „ponuda“ poslata njemu danas sa protestnog okupljanja mještana je da za 15 dana ukloni mašine, cijevi i vrati korito rječice Čestogaz u prvobitno stanje. Ponavljam, nema tih para kojima iko može kupiti naše rijeke. Ukoliko za dvije sedmice ne udovolji našim zahtjevima, najavili smo tužbe, pa će neko, koncesionar ili država, morati sve da plati“, kazao je Labović.

On je na današnjem skupu govoreći o kreditu koji je Investiciono razvojni fonD (IRF) dao Miranovićevoj firmi, kazao da je tim novcem moglo da se oživi mnogo sela u Crnoj Gori, te da bi samo dijelom tog novca u Kraljske Bare vratili brojne mještane.

Labović podsjeća da mještani skoro dva mjeseca dežuraju na tri vodotoka, sprejčavajući nastavak radova na mHE. Zbog toga, kako je objasnio, štetovali su mnogo, jer nijesu mogli da rade na svojim imanjima i oko stoke.

Predsjednik MZ kaže i da razvoja tog kraja ne može biti, „do god neko planira da rijeke stavi u cijevi“, da su mještani toga svjesni i da neće odustati od svojih zahtjeva.

Bonus video: