ZBOG RADOVA CEDISA

Bolnica u Pljevljima bez vode tri dana, nose je u bidonima

Veći dio Pljevalja je bez struje i vode od 7 do 17 časova zbog radova na elektromreži

41490 pregleda 270 reakcija 14 komentar(a)
nterno odjeljenje pljevaljske bolnice, Foto: Goran Malidžan
nterno odjeljenje pljevaljske bolnice, Foto: Goran Malidžan

Veći dio Pljevalja, uključujući i Opštu bolnicu, već treći dan nema uredno snabdijevanje vodom i strujom, zbog radova koje na mreži izvode radnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. Bez vode u periodu od 7 do 17 časova je i Opšta bolnica, što otežava funkcionisanje te zdravstvene ustanove u kojoj je je ternutno na liječenju i 17 kovid pacijenata.

Direktor Opšte bolnice Eduar Lalović kazao je “Vijestima” da zbog nedostatka vode imaju poteškoća u radu, posebno u održavanju higijene.

Bolnica je primorana da vodu za tehničke potrebe doprema cistijernama.

“Vodu za bolnicu za održavanje higijene obezbjeđujem preko ‘Čistoće’ i preduzeća ‘Vodovod’ koji nam vodu dopremaju u cistijernama i plastičnoj buradi. To nam je jedini način da obezbijedimo vodu do 17 sati kada voda dolazi. Juče sam organizovao da se voda u bidonima odnese na sva odjeljenja za osoblje i pacijente“, rekao je Lalović.

Direktor preduzeća “Vodovod” Čedo Gospić kazao je da oni nisu uveli restrikcije u vodosnabdijevanju, već da vode nema zbog radova na elektromreži kada ne mogu da rade pumpe na bazenima.

Babica u pljevaljskom porodilištu Indira Gačić kaže da je ostavljanje bolnice bez vode u vrijeme pandemije novog korona virusa zločin prema zaposlenima u toj ustanovi i građanima Pljevalja.

“Treći dan porodilište bez vode. Bebe kupamo tako što grijemo vodu u šerpama. Ovo je zločin prema pacijentima i radnicima bolnice da veći dio dana nema vode, posebno što se to radi u vrijeme ovakve epidemiološke situacije, kada treba često da peremo ruke i održavamo higijenu. Zar u 21. vijeku da bolnica nema vode? To je bezobrazluk. Niko ne zna što po cio dan isključuju struju. Mogli su da nađu neki drugi način da to urade“, rekla je Gačić.

Iz CEDIS-a su saopštili da struju isključuju zbog radova na mreži koje izvode u cilju pouzdanijeg napajanja električnom energijom.

Preporučujemo za Vas