VELJOVIĆ I TUDIK GABORI POTPISALI SPORAZUM

Uprava policije: Francuska donira sistem za balističku identifikaciju

"Donacija je potvrda partnerskih i prijateljskih odnosa službi bezbjednosti koji su se gradili u kontinuitetu na obostrano zadovoljstvo uz uvjerenje da će se saradnja u oblasti kriminalističkih istraživanja u narednom periodu dodatno unapređivati", kazao je direktor Uprave policije, Veselin Veljović

2803 pregleda 3 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Uprava policije
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i ambasadorka Francuske Kristin Tudik Gabori danas su potpisali Sporazum o donaciji, saopšteno je iz Uprave policij.

"Francuska ovim sporazumom donira Upravi policije sistem za balističku identifikaciju kao i obuku od strane eksperata za operativno korišćenje ovog sistema. Vrijednost ove donacije se procjenjuje na 220.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje tradicionalno dobre odnose Francuske i Crne Gore.

"Francuska kao partner na putu ka evropskoj zajednici ovakvim i sličnim aktivnostim u kontinuitetu daje značajan doprinos integracionom procesu Crne Gore", piše u saopštenju Uprave policije.

"Donacija je potvrda partnerskih i prijateljskih odnosa službi bezbjednosti koji su se gradili u kontinuitetu na obostrano zadovoljstvo uz uvjerenje da će se saradnja u oblasti kriminalističkih istraživanja u narednom periodu dodatno unapređivati", kazao je Veljović.

Ambasadorka je istakla da će Francuska nastaviti da jača kapacitete crnogorske policije u oblasti forenzičkih vještačenja.

"Bezbjednost Evrope se ne završava na njenim granicama pa je saradnja službi za sprovođenja zakona u oblasti međunarodne policijske saradnje od ključnog značaja", kazala je ona.

Iz Uprave policije su rekli i da je današnja donacija dio podrške Francuske, koja će se sprovesti i nadalje doprinijeti u realizaciji obaveza u okviru procesu ispunjavanja preporuka Evropske komisije.

Preporučujemo za Vas