Penzija mu je 24o eura

Vukoviću je u požaru uništen stan: Moli ljude dobre volje da mu pomognu

„Imam 61 godinu i čitav život živim u ovom stanu. Ovdje sam rođen. Prinuđen sam da molim građane dobre volje da mi pomognu“, kroz suze je apelovao Vuković

31863 pregleda 490 reakcija 10 komentar(a)
Vukota Vuković, Foto: Svetlana Mandić
Vukota Vuković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.09.2020. 20:58h

Nikšićaninu Vukoti Vukoviću, koji živi sam, prošle sedmice u požaru je uništen stan. Vukota je lice sa invaliditetom i njegova penzija od 240 eura nije dovoljna da uništeni stan renovira, pa zato moli ljude dobre volje da mu pomognu.

„Imam 61 godinu i čitav život živim u ovom stanu. Ovdje sam rođen. Prinuđen sam da molim građane dobre volje da mi pomognu“, kroz suze je apelovao Vuković.

Iako je stan uništen, Vukota boravi u spavaćoj sobi, jer nema gdje drugo. Kaže da je za vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji bio radio amater i trudio se da pomogne ljudima i spoji razdvojene porodice.

„U životu sam pomagao ljudima, pa se nadam da će se i meni neko pomoći. Šta mi drugo preostaje nego da se nadam. U trenutku izbijanja požara bio sam ispred zgrade. Komšije su me obavijestile da je u stanu požaru i odmah sam ušao unutra. Bio je veliki dim. Brzo su došli vatrogasci, koji su mi stavili masku i izveli napolje, a zatim me hitna pomoć odvezla i uključila mi kiseonik”, kazao je Vuković.

Njegove komšije su takođe apelovale da mu se pomogne.

“Ovo prvo treba da se očisti dobro, pa da bude tih dobrih ljudi, makar nešto da mu se pomogne. Ali sve prvo treba da se očisti. Mi ćemo mu pomoći kao stanari. Trudiću se da sve to organizujem. On sam živi, primanja nikolika, on to ne može sam završiti, nema šanse”, kazao je upravnik ulaza Milovan Danilović.

Danilović
Danilovićfoto: Svetlana Mandić

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Vukoviću, mogu to uraditi na žiro račun Erste banke 540-32149064-53, a za inostranstvo ME25540000003214906453.

 
Preporučujemo za Vas