REAGOVANJE NA BIGOVIĆEVE I KATIĆEVE TVRDNJE

DPS HN: Ako mislite da je neko prekršio zakon, dostavite dokaze

"Umjesto što apeluje na javnu izvršiteljku da ne radi shodno zakonu, predlažemo da gradski oci konačno počnu da rade svoj, zakonom propisan posao"
71 pregleda 0 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
01.02.2019. 13:14h

Nakon jučerašnjeg presa predsjednika SO Herceg Novi Miloša Bigovića i gradonačelnika Herceg Novog Stevana Katića može se zaključiti da se ovaj dvojac od dolaska na vlast nije borio da se posao uvođenja led-rasvjete završi, što je prevashodno u interesu građana Herceg Novog, već da se žestoko borio da utvrdi ko je pravni sljedbenik firme Hesa-light, saopštili su iz hercegnovskog odbora Demokratske partije socijalista. 

Bigović i Katić su juče ugovor o instaliranju LED rasvjete ocijenili kao "primjer klasičnog korupcionaškog ugovora",

U nezapamćenoj borbi za utvrđivanje pravnog sljedbenika, dodaju iz DPS, pridružili su im se potpredsjednik Opštine iz redova Novske liste Mića Konjević i njegova snaha Jasmina Konjević, direktor Stambeno-komunalnog preduzeća koje treba da preuzme upravljanje led-rasvjetom.

"I dok su se svi familijarno borili, zaboravili su dvije jednostavne činjenice. Prvu, da sadašnja gradska vlast plaća upola manje račune za uličnu rasvjetu nego prethodna i drugu, da ovaj, kao i svaki drugi posao koji se zasniva na ugovoru, ima precizno definisina odredbe, a za one situacije koje nijesu obuhvaćene odredbama ugovora primjenjuje se zakon. Demokratska partija socijalista se zalaže da svako snosi odgovornost prema zakonu. Iako je ugovor za postavljanje led-rasvjete zaključen na osnovu javno objavljenog tendera, iako su odbijeni svi prigovori i žalbe podnešeni na izbor izvođača od kojih su neki išli i do Ustavnog suda, i iako je najveći dio posla završen, pozivamo koaliciju na vlasti da prestane da se čuđi i da prema nadležnim institucijama procesuira sva lica za koje posjeduje dokaze da su se ogriješili o zakon," poručuju iz novskog DPS-a.

Kako smatraju, vlast u Herceg Novom ne brinu troškovi koje će građani platiti.

"Još jednom smo svjedoci razrađene šeme koalicije na vlasti: "ne prihvataj sve što je rađeno prije nas, jer istorija počinje sa nama!" Ne brinu koaliciju na vlasti troškovi koje će platiti građani Herceg Novog, još manje nesposobnost tzv. kadrova koje su uhljebili na sve pozicije u gradu, a najmanje da li će se bilo koji problem riješiti. Ovom prilikom podsjetićemo familijarnu družinu na vlasti na dopise kadrova DPS-a koje su smijenili, a koje mogu pronaći u arhivi Opštine, u kojima se Opština kao potpisnik ugovora upozorava na probleme koji mogu nastati. Zato nas i brine nezainteresovanost i nesposobnost gradske vlasti da se bavi problemima grada. Umjesto što apeluje na javnu izvršiteljku da ne radi shodno zakonu, predlažemo da gradski oci konačno počnu da rade svoj, zakonom propisan posao, za koji su u krajnjem plaćeni od građana Herceg Novog," zaključuju iz odbora DPS u Herceg Novom.