dva PACIJENTA na aparatu za mehaničku ventilaciju

Bar: Jedan pacijent preminuo od Kovid-19

Za liječenje inficiranih angažovano je osam ljekara, četvoro u COVID ambulanti i isto toliko na Infektivnom odjeljenju

8648 pregleda 34 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Samir Adrović
Foto: Samir Adrović

Jedna osoba preminula je od Kovid-19 u Opštoj bolnici Bar.

Od 26 pacijenata iz šest primorskih opština, koji se liječe u barskoj bolnici, troje je na jedinici intenzivne njege, a dvoje je priključeno na aparat za mehaničku ventilaciju.

"Svi pacijenti koji se liječe na Infektivnom odjeljenju imaju obostranu upalu pluća, a nažalost jedan, koji je bio priključen na respirator sinoć je preminuo", kazao je za Bar info direktor Opšte bolnice u Dragoslav Tomanović.

On je podsjetio da ova zdravstvena ustanova raspolaže sa 110 kreveta za oboljele od koronavirusa, 11 respiratora i potrebnom opremom.

Za liječenje inficiranih angažovano je osam ljekara, četvoro u COVID ambulanti i isto toliko na Infektivnom odjeljenju.

O trendu pada epidemije, ističe Tomanović, još se ne može govoriti jer je juče u COVID ambulanti pregledano 38 pacijenata, što je znatno više nego prethodnih dana.

On je za Bar info rekao da očekuje da se uskoro, ipak, smanji broj inficiranih, koji je naglo porastao nakon masovnih okupljanja.

Sva ostala odjeljenja u barskoj bolnici rade nesmetano, ali zbog kulminacije epidemije ovih dana, dr Tomanović poziva pacijente da izbjegavaju dolazak kod ljekara, izuzev u hitnim slučajevima.

Preporučujemo za Vas