Komunalno preduzeće Budva: Oglasi u skladu sa sistematizacijom

"Čudi činjenica da niste informisani da je Vaša vlast u prethodne tri i po godine u stalni radni odnos suvišno zaposlila 37 administrativnih radnika u stalni radni odnos, od kojih 17 u istom danu (18. 6. 2020. godine) pod “neobičnim okolnostima” (tj. nezakonitio i bez oglasa, na način što je svih 17 radnika koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, sporazumno raskidali radne odnose prije ugovornog roka, a zatim ih zaključivali na neodređeno vrijeme, za što postoje dokazi)"

6536 pregleda 2 komentar(a)
Radnici Komunalnog na djelu, Foto: Boris Pejović
Radnici Komunalnog na djelu, Foto: Boris Pejović

Budvansko Komunalno preduzeće saopštilo je da je oglase za zapošljavanje raspisalo u skladu sa sistematizacijom i odbacilo optužbe o političkom zapošljavanju.

Oni su reagovali na stavove lidera budvanskih Demokrata Mijomira Pejovića, koji je saopštio da uprava Komunalnog preduzeća demonstrira bestidnost i besramnost i da zapošljava ljude bliske članovima kriminalne grupe DPS, te obećao da će iz preduzeća biti ispraćena vd direktorka Maja Miljanić.

"Prije svega Vam zahvaljujemo na ukazanoj pažnji i brizi za rad Društva nakon skoro četiri godine, jer je do sada niste pokazivali,iako ste vršili vlast u toj firmi. Najbolji primjer tog Vašeg odnosa i brige se može vidjeti na primjeru čistoće i održavanja javnih zelenh površina. Budva je u periodu prije mandata Vaše vlasti bila prepoznata kao najbolje uređeni grad, o čemu svjedoče mnogobrojne nagrade i pohvale, a što je urušeno u poslednje četiri godine za vrijeme Vašeg mandata. Čudi činjenica da niste informisani da je Vaša vlast u prethodne tri i po godine u stalni radni odnos suvišno zaposlila 37 administrativnih radnika u stalni radni odnos, od kojih 17 u istom danu (18. 6. 2020. godine) pod “neobičnim okolnostima” (tj. nezakonitio i bez oglasa, na način što je svih 17 radnika koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, sporazumno raskidali radne odnose prije ugovornog roka, a zatim ih zaključivali na neodređeno vrijeme, za što postoje dokazi)", navodi se u regovanju Komunlanog preduzeća.

"Iz gore navedenog proizilazi da je Vaše neprimjereno medijsko obraćanje zbog toga što smo poštujući zakonsku proceduru a u skladu sa aktom o sistematizaciji raspisali oglas, što nije bio slučaj sa Vama? O broju zaposlenih na određeno vrijeme, zaposlenih na sličan način, kojih je preko dvadesetak ne želimo ni da komentarišemo. A sve se ovo dešava u trenucima teškog finansijskog stanja za koje ste vi isključivi krivci, jer podsjećamo da ste vi vršili vlast prethodnih godina. Ovakvim Vašim odnosom prema Društvu doveli ste u pitanje opstanak i egzistenciju i zaposlenih i samog Društva. Vaša neinformisanost osim odsustva želje za unapređenjem rada Društva kao jednog od najznačajnih preduzeća u Opštini Budva, možda leži i u činjenici da kada ste zaposlili tako ‘mali broj radnika’ niste raspisali niti objavili nijedan konkurs u medijima, što ste bili u zakonskoj obavezi. Što se tiče obaveza Društva povodom poreza i doprinosa koji nisu isplaćivani prethodnih šest mjeseci, ne treba da Vas podsjećamo na činjenicu da ste do prije mjesec dana vršili vlast u pomenutom Društvu. Shodno izloženom, za tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi Društvo opet dolazimo do Vas jer ste vi vršili vlast", poručuju iz tog preduzeća.

Kako navode, mišljenja su da "pred zakonom svi treba da budu jednaki, kao i da svako treba da snosi odgovornost za ono što radi, kroz institucije sistema a ne kroz medije i obračun sa neistomišljenicima na ovakav način".

"Na kraju i ne manje bitno, s obzirom na upućene javne poruke od strane Vas da revanšizma ne smije biti, Vaše nasilničko revanšitičko ponašanje je u suprotnostima sa tim porukama,a bez ikakvog povoda", zključuje se u saopštenju.

Povezani članci

16. Septembar 2020.

Odlazeći menadžment u Budvi zapošljava radnike

Bonus video: