Odlazeći menadžment u Budvi zapošljava radnike

Budvansko Komunalno preduzeće koristi postizborni vakuum, lider Demokrata poručuje v.d. direktorki da će biti ispraćeni u paketu iz opštinskog preduzeća

18343 pregleda 4 komentar(a)
Radnici Komunalnog preduzeća na zadatku, Foto: Vuk Lajović
Radnici Komunalnog preduzeća na zadatku, Foto: Vuk Lajović

Dok se čeka konstituisanje nove vlasti u Budvi i smjena svih nasilno postavljenih direktora i rukovodilaca u opštinskim preduzećima i lokalnoj administraciji, odlazeći menadžment iz redova DPS-a Komunalnog preduzeća raspisao je oglase za zapošljavanje i primanje u stalni radni odnos.

Opštinsko preduzeće, kojim od kraja jula rukovodi Maja Miljanić, a koju je kao vršiteljku dužnosti direktora imenovala administracija Nikole Divanovića, raspisalo je 11. septembra, što je i objavljeno na sajtu Zavoda za zapošljavanje, dva konkursa. Navodno, tom preduzeću hitno je potrebno zapošljavanje fakturiste i analitičara- knjigovođe.

Kako se navodi u oglasu, koji je na snazi osam dana, traže se osobe sa srednjom školom i radnim iskustvom od šest mjeseci, a biće primljeni na neodređeno vrijeme.

Menadžement firme, koja se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima, iako svjestan je da će, nakon što u četvrtak bude imenovana nova opštinska vlast na čelu sa Markom Batom Carevićem, do kraja mjeseca biti postavljeni i novi rukovodioci po opštinskim preduzećima, a posebno u Komunalnom preduzeću, odlučila se da zapošljava dodatne radnike.

Još ranije je najavljeno da će biti preispitane sve odluke koje je administracija Divanovića donijela u prethodnih dva i po mjeseca, kao i odluke u opštinskim preduzećima gdje su postvaljeni novi direktori.

Lider budvanskih Demokrata, drugi na listi partije koja će biti konstituent nove uprave u gradu, Mijomir Pejović kazao je da uprava Komunalnog preduzeća “demonstrira bestidnost i besramnost”.

„Vlast koristi posljednje dane da, za unaprijed određene osobe, od kojih je jedan sin odbornika kriminalne grupe budvanskog DPS-a Boža Lazovića, demonstrira svoju bestidnost i besramnost i na djelu pokažu na šta bi bila Budva da su im Budvani ukazali svoje povjerenje. Na svu sreću, Budvani su poslali zauvijek u istoriju predstavnike pendreka i suzavca. Ako neko misli da će, koristeći ovaj postizborni vakuum, kršenjem zakona obezbijediti radno mjesto, moram da im poručim da su mnogo naivni i da će sa Časlavom Perovićem i Majom Miljanić biti ispraćeni u paketu iz Komunalnog preduzeća, koje već pola godine ne isplaćuje ni doprinose zaposlenim”, kazao je Pejović.

Doskorašnja odbornička većina iz redova DPS, Crnogorske, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković su sredinom jula smijenili dotadašnji odbor direktora Komunalnog preduzeća, te imenovali novi. Odbor direktora, čiji legitimitet su osporovali u DF-u, Demokratama, SNP-u i GP URA u sastavu Đorđe Medin, Vladan Marsenić, Marijana Strugar, Dušica Tomović i Svetlana Kastrati jednogalsno je smijenio dotadašnjeg direktora Radovana Bauka, i za vršiteljku dužnosti izvršnog direktora imenovao Maju Miljanić, koja je radila na poslovima referenta za naplatu od fizičkih lica.

Odbor direktora zasjedao je u kabinetu Divanovića, a da je Miljanićka imenovanan za vršiteljku dužnosti javnost je upoznata preko video poruke, koja je snimljena i objavljena na društvenim mrežama.

Imenovanjem Miljanićke, Divanović je sprovodio strategiju DPS-a da na svim ključnim pozcijama u gradu i preduzećima postavlja kadrove Demokratske partije socijalista.

Sva ta imenovanja biće pod lupom nove vlasti, a najavljene su i brojne krivične prijave, zbog grubih kršenja zakona tokom izborne kampanje i pritisaka na radnike.

Bonus video: