Milović: Kazne za dva ugostiteljska objekta u NK, otkazane svirke uživo, pabovi obustavili rad...

"Zbog situacije u Nikšiću nastavljamo sa pojačanim kontrolama jer i danas očekujemo veliki broj inficiranih. Takođe bih apelovao na građane da svedu svoje obaveze i aktivnosti na minimum. Predmet kontrole će i dalje biti javne površine i nošenje maski, iako je stanje po tom pitanju znatno popravljeno", poručio je Milović

26418 pregleda 130 reakcija 17 komentar(a)
Milović, Foto: Svetlana Mandić
Milović, Foto: Svetlana Mandić

Službenici lokalnog kriznog štaba opštine Nikšić su prije dva dana krenuli sa pojačanom kontrolom poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) kako bi pomogli u suzbijanju širenja infekcije koronavirusa koja je u gradu pod Trebjesom uzela maha.

"Ugostiteljski objekat u Njegoševoj ulici sankcionisan je kao pravno lice sa 2.000 i za odgovorno lice u pravnom licu sa 500 eura. Takođe, ugostiteljski objekat na trgu Slobode sankcionisan je od strane Komunalne policije zbog prekoračenja dozvoljenog nivoa buke izdavanjem prekršajnih naloga u iznosu od 2.000, za pravno lice i 500 eura za odgovorno lice u pravnom licu. Za isti objekat zbog nepoštovanja mjera donesenih od strane NKT biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje je minimalna kazna 2.500 eura", kazao je šef Kriznog štaba, Novica Milović.

Kako je istakao, u slučaju ponavljanja prekršaja sankcionisanim ugostiteljskim objektima biće zabranjen rad.

"Pozdravio bih odnos ostalih ugostitelja u Nikšiću koji su pokazali visok nivo odgovornosti i profesionalizma i otkazali sve žurke i svirke uživo dok su pabovi u Nikšiću obustavili rad do daljnjeg", naglasio je Milović.

Ostali dio službenika lokalnog štaba, inspekcija za bezbjednost hrane i inspekcija rada izvršili su obilazak objekata na periferiji Nikšića.

"Zbog situacije u Nikšiću nastavljamo sa pojačanim kontrolama jer i danas očekujemo veliki broj inficiranih. Takođe bih apelovao na građane da svedu svoje obaveze i aktivnosti na minimum. Predmet kontrole će i dalje biti javne površine i nošenje maski, iako je stanje po tom pitanju znatno popravljeno", poručio je Milović.

Pojačanu kontrolu poštovanja mjera NKT vrše slžbenici lokalnog kriznog štaba Opštine koji čine Komunalna policija, Uprava policije, Sekretarijat za inspekcijski nadzor, Turistička inspekcije, inspekcija rada i inspekcija za bezbjednost hrane, a pojačani republičkim turističkim inspektorima.

Bonus video: