Požar na Karabuškom polju pod kontrolom, vatrogasci lakše povrijeđeni

Janković je rekao da o uzroku požara još ne može da govori i da će to utvrditi policijske ekipe kada budu u mogućnosti

76627 pregleda 333 reakcija 25 komentar(a)
Sa mjesta požara, Foto: Savo Prelević
Sa mjesta požara, Foto: Savo Prelević

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, Goran Janković, kazao je "Vijestima" da je požar na Karabuškom polju pod kontrolom i da će na terenu tokom cijele noći ostati dvije vatrogasne ekipe.

On je kazao da su povrijeđeni vatogasci otpušteni na kućno liječenje i da se radi o lakšim povredama odnosno udisanju dima i isparenja.

Janković je rekao da o uzroku požara još ne može da govori i da će to utvrditi policijske ekipe kada budu u mogućnosti.

Janković je ranije danas "Vijestima" kazao da je oko 50 vatrogasaca iz Podgorice bilo angažovano na gašenju požara.

On je tada kazao da su gorela tri objekta i da su prilikom intervenisanja lakše povrijeđena dva vatrogasca.

U pomoć su pritekle vatrogasne ekipe sa Cetinja, a vatru su gasili avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Agenciji Mina su ranije iz policije nezvanično kazali da jedan policajac ima prelom ruke, a drugi opekotine.

Sa Robne kuće kuljao je plamen i gusti crni dim.

Iz Službe zaštite su na Fejsbuk stranici tada su naveli da gašenje otežava velika zadimljenost zbog koje je dvojici pripadnika Službe ukazana hitna medicinska pomoć.

Istikli su da pripadnici Službe zaštite i spašavanja ulažu maksimalne napore kako bi se spriječilo širenje požara koji prijeti da ugrozi čitav objekat robne kuće.

Na licu mjesta bili su automobili vatrogasne jedinice, vozila hitne pomoći, policije.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica ranije su na fejsbuku naveli da im je u 11:47 upućena prijava o požaru na Karabuškom polju.

"Na lice mjesta upućeno je jedno vozilo sa posadom, koja je po dolasku zatekla pomoćni objekat robne kuće “Dadi” u plamenu. Trenutno je u akciji gašenja požara mobilisano osam vozila sa 25 vatrogasaca. Akciju gašenja otežava velika zadimljenost zbog koje je dvojici pripadnika Službe ukazana hitna medicinska pomoć. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja ulažu maksimalne napore kako bi se spriječilo širenje požara koji prijeti da ugrozi čitav objekat robne kuće", naveli su ranije iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica.

Bonus video: