Ko je bila Šeherezada?

Prepustite se opojnim pričama neustrašive Šeherezade, upoznajte kralja Šahrijara i zaplovite u egzotične predjele Indije i Indokine u novoj, nesvakidašnjoj verziji čuvene pripovjesti

6713 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Hiljadu i jedna noć
Hiljadu i jedna noć

Nakon što je otkrio nevjerstvo svoje žene, okrutni kralj Šahrijar zahtevao je da mu svake noći dovode po jednu djevojku, kojoj je oduzimao nevinost i ujutru je slao u smrt. Uprkos gnijevu njegovih podanika, u čijim srcima je tinjalo sjeme pobune, kralj Šahrijar nastavljao je sa svojim krvavim pirom.

Lijepa Šeherezada, kćer kraljevog vezira, određena je da bude kraljeva sljedeća nevjesta. Mudra ljepotica ubrzo je skovala plan kako bi stala na put nesreći: kralju je svake noći pripovedala po jednu priču koja je uvijek pred zoru dostizala dramatični vrhunac.

Obuzet radoznalošću, kralj je ostavljao Šeherezadu u životu čekajući sa nestrpljenjem da priču privede kraju.

Poput nesagledivog okeana, moćne bujice nenadmašnog pripovedačkog dara čitavog Istoka utkane su u nezaboravnu pripovijest koja je trajala hiljadu i jednu noć.

Čuveni vladari, bajkoviti predjeli i nezaboravne junakinje obuzeće sva vaša čula – a onda će nestati sa prvim osvitom zore, samo da bi ponovo oživjeli kada Mesec opet zagospodari nebeskim svodom.

Ovu inspirativnu knjigu možete kupiti po specijalnoj cijeni od utorka 22. septembra , ili je naručiti Online preko NTC online shopa.

Bonus video: