nužno strogo pridržavanje Preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih

"UCG spremno dočekuje početak nastave"

Nastava za studente specijalističkih, jednogodišnjih i novih dvogodišnjih master studija, za studijsku 2020/21. godinu, počinje 12. oktobra

11232 pregleda 2 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović

Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje početak studijske godine uz strogo pridržavanje Preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih u visokoškolskom obrazovanju tokom trajanja pandemije COVID-19 Instituta za javno zdravlje, zaključak je današnjeg proširenog rektorskog kolegijuma, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta Danilo Nikolić, saopšteno je sa UCG.

"S tim u vezi, data je preporuka upravama organizacionih jedinica da ako nisu u mogućnosti da ispune preporuke za držanje redovne nastave organizuju kombinovani model nastave. Taj model podrazumijeva obaveznu „organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u malim grupama radi obavljanja praktične nastave/vježbi, eventualnih konsultacija i provjere znanja”. U ovom sučaju, nastavni kadar će biti dužan da obavezno dokumentuje držanje nastave na daljinu", navodi se u saopštenju.

Na kolegijumu su saopšteni i datumi upisa na specijalističke i master studije.

"Univerzitet Crne Gore raspisaće 28. septembra 2020. godine Konkurs za upis studenata na nove akreditovane dvogodišnje master studije. Prijava dokumentacije biće organizovana isključivo elektronskim putem 1. i 2. oktobra 2020. godine, dok će prijemni ispiti biti organizovani u prostorijama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, konkurs za upis na specijalističke studije će biti raspisan 25. septembra, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra.

"Kada je riječ o Konkursu za upis studenata na jednogodišnje master studije, isti će biti raspisan 2. oktobra 2020. godine, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra", navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da nastava za studente specijalističkih, jednogodišnjih i novih dvogodišnjih master studija, za studijsku 2020/21. godinu, počinje 12. oktobra.

Na kolegijumu su, između ostalog, predstavljeni rezultati upisa na osnovne studije u četiri upisna roka. Saopšteno je da je na 3.501 raspisano mjesto na budžetu ostalo 215 nepopunjenih, što je manja brojka u odnosu na prošlu godinu, kada je preostalih mjesta bilo 267.

"Pored članova rektorskog kolegijuma, sastanku su prisustvovali dekani i direktori univerzitetskih jedinica, kao i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas