Crnogorski izviđači uskoro u Svjetskoj asocijaciji žena vodiča i žena izviđača

WAGGGS je najbrojniji svjetski volonterski pokret posvećen razvoju i postizanju punog potencijala djevojčica i mladih žena u 150 zemalja svijeta
116 pregleda 0 komentar(a)
24. novembar, izviđači, WAGGGS trening, Foto: Radomir Petrić
24. novembar, izviđači, WAGGGS trening, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.01.2018. 15:17h

Odred izviđača „24. novembar“ učestvovao je na stručnom treningu Saveza izviđača Crne Gore sa podrškom Svjetske asocijacije žena vodiča i žena izviđača (WAGGGS) u Podgorici. Među 30 predstavnika crnogorskih izviđačkih odreda, iz Bara su bili Nikoleta Pavlović, Teodora Breškić, Olivera Đurišić, Ana Vojvodić i Nikola Durutović, a Dušan Masoničić je bio u svojstvu organizatora.

"WAGGGS je najbrojniji svjetski volonterski pokret posvećen razvoju i postizanju punog potencijala djevojčica i mladih žena u 150 zemalja svijeta. Instruktorke iz Belgije, Slovenije, Danske i Kanade upoznale su crnogorske izviđače i planinke sa istorijom i djelovanjem WAGGGS i praktičnim metodama neformalnog obrazovanja koje mogu koristiti u svakodnevnom radu. Drugi dio treninga čine sesije o socijalnom preduzetništvu, sa uvidom u načine kreiranja društveno-korisnih preduzetničkih projekata u lokalnim zajednicama i na državnom nivou," saopštili su iz “24. novembra”.

Prema istim navodima, cilj organizovanja ovog treninga bio je da se ojačaju kapaciteti lokalnih jedinica i Saveza izviđača Crne Gore, kako bi se što bolje pripremili za prijem u WAGGGS.

Bonus video: