KCCG: Ostaje na snazi odluka o obustavljanju ambulantnih pregleda

"Dosadašnje širenje infekcije opominje nas da, epidemiju izazvanu novim koronavirusom, možemo spriječiti jedino uz poštovanje svih preporučenih i preventivnih mjera"

4938 pregleda 4 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Klinički centar Crne Gore saopštio je da u cilju sprječavanja daljeg širenja COVID-19 infekcije u Crnoj Gori ostaje na snazi do daljnjeg odluka o obustavljanju ambulantnih pregleda.

Obustave se, kako je pošašnjeno iz KCCG, odnose na sve zakazane specijalističke, supspecijalističke i radiološke preglede (ultrazvučni, CT i MR pregledi).

Obustave se, takođe, odnose i na sve hirurške operativne procedure, te na uzimanje uzoraka za imunološke i genetičke analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju kao i uzimanje uzoraka u Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku.

"Navedene obustave se ne odnose na zbrinjavanje pacijenata sa hitnim i urgentnim stanjima, kao i na operativne zahvate kod pacijenata sa malignim oboljenjima uz obavezan negativan PCR test na novi koronavirus. Dosadašnje širenje infekcije opominje nas da, epidemiju izazvanu novim koronavirusom, možemo spriječiti jedino uz poštovanje svih preporučenih i preventivnih mjera. Širenje infekcije ne mogu spriječiti zdravstveni radnici bez pune podrške i saradnje svakog pojedinca".

Iz KCCG navode da će o svim aktivnostima javnost blagovremeno informisati.

Bonus video: