Ukupan broj učenika 3002

Šćekić: Opština Berane i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve osnovce

"Mi već sedam godina obezbjeđujemo besplatne udžbenike, stvorili smo već kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji, a to su djeca", kaže se u saopštenju

6550 pregleda 11 komentar(a)
Šžekić, Foto: Vijesti
Šžekić, Foto: Vijesti

Opština Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila komplete besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine, saopšteno je iz Opštine Berane. 

Ukupan broj učenika je kako kažu 3002, uključujući i učenike iz beranske Niže muzičke škole, koji su drugi put obuhvaćeni ovom aktivnošću.

"Kompleti udžbenika osnovcima, povodom početka školske 2020/2021. godine, od drugog do devetog razreda već su uručeni, dok će 1. oktobra, kada je zbog zbog pandemije koronavirusa pomjeren zvaničan početak školske godine, biti podijeljeni udžbenici za 231 đaka prvaka, uz poštovanje mjera NKT-a", navodi se u saopštenju.

"Mi već sedam godina obezbjeđujemo besplatne udžbenike, stvorili smo već kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji, a to su djeca", kaže se u saopštenju. 

Oni su kazalui da su svjesni raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine zbog loše socijalne situacije u Crnoj Gori, a ove godine dodatno zbog pandemije koronavirusa, te da smatraju da će besplatna dodjela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete.

"Ponosni smo što ovom aktivnošću lokalne uprave, kojom poštujemo Ustav Crne Gore, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primjerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodjelom udžbenika", kaže se u saopštenju. 

"Ubijeđen sam da će se ova praksa Opštine Berane u budućnosti, u potpunosti prenijeti na sve opštine i gradove u Crnoj Gori „, zaključio je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.