za 80 djece

Šehović i Nrekić otvorili školu u Sukobinu

Ministar Šehović poručio je da je „ovo je samo jedan od više stotina objekata koji su prethodnih godina izgrađeni ili rekonstruisani, a to govori o punoj posvećenosti obrazovanju i uslovima u kojima uče najmlađi"

5156 pregleda 45 reakcija 4 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sa otvaranja, Foto: Ministarstvo prosvjete

Nova škola u Sukobinu u opštini Ulcinj vrijedna 340.000 eura za oko 80 djece, otvorena je danas. Objekat je područna ustanova škole „Bedri Elezaga“. Otvaranju su prisustvovali ministar prosvjete Damir Šehović, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, a prisutnima se obratio i predstavnik dijaspore koja je učestvovala u ovom projektu Cafo Boga i direktor Škole Arsim Cucović, navodi se u saopštenju Ministarastva prosvjete.

Kako su kazali, od 340.000 eura koliko je koštala izgradnja ovog objekta od oko 510 metara kvadratnih, dijaspora SAD iz Ulcinja uložila je 100.000 eura, a Opština Ulcinj i Ministarstvo prosvjete kroz Kapitalni budžet po 120.000 eura. Novi školski objekat urađen je po svim savremenim standardima.

Ministar Šehović poručio je da je „ovo je samo jedan od više stotina objekata koji su prethodnih godina izgrađeni ili rekonstruisani, a to govori o punoj posvećenosti obrazovanju i uslovima u kojima uče najmlađi".

"Ponosni smo što će ovu školsku godinu đaci dočekati u novim uslovima.“ On je dodao i da je je ponosan na to što je pripremljeno i planirano skoro raspisivanje tendera za izbor izvođača radova za novi vrtić u Ulcinju vrijedan 1,5 miliona", rekao je Šehović.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić zahvalio se Šehoviću, naglasivši značaj ovog objekta za Opštinu. Nrekić se zahvalio i predstavnicima dijaspore, koji su dali veliki doprinos završetku ovog projekta, kazali su iz Ministarstva.