Bivša ambasadorka pri Savjetu Evrope krši zakon

Zakonom je propisano da javni funkcioner ima rok od 30 dana od dana prestanka funkcije da dostavi izvještaj, u suprotnom će biti kažnjen od 500 do 2.000 eura

5401 pregleda 7 komentar(a)
Božidarka Krunić, Foto: Council Of Europe
Božidarka Krunić, Foto: Council Of Europe

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je bivša ambasadorka u Misiji Crne Gore pri Savjetu Evrope Božidarka Krunić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije.

U odluci koju potpisuje direktorica Jelena Perović navodi se da Krunićeva nije u zakonskom roku od 30 dana od dana prestanka javne funkcije dostavila izvještaj o prihodima i imovini.

Zakonom je propisano da javni funkcioner ima rok od 30 dana od dana prestanka funkcije da dostavi izvještaj, u suprotnom će biti kažnjen od 500 do 2.000 eura.

Njoj je ambasadorski mandat istekao krajem jula prošle godine.

Krunićeva je navela da nije bila upoznata sa zakonskom obavezom o tome da je bilo potrebno dostaviti imovinski karton u datum roku, navodeći da je to uradila krajem marta ove godine.

“Takođe je dodala da je primjerak koji dostavlja mejlom dostavila i poštom, ali da je moguće da je zbog teške epidemiološke situacije u kojoj se nalazio region Strazbura ta pošiljka izgubljena”, navodi se u odgovoru koji je dostavila Agenciji.

Krunićeva je na mjestu ambasadorke pri SE u Strazburu naslijedio Zoran Janković.

Bonus video: