Ilinčić: Više nego ikad potrebna saradnja škole i roditelja

Besplatni udžbenici, koje je i ove godine obezbijedila lokalna uprava, dočekali su danas prvake u učionicama

4499 pregleda 45 reakcija 1 komentar(a)
Učenici, Foto: Privatna arhiva
Učenici, Foto: Privatna arhiva

Uz poštovanje mjera NKT, danas je u počela školska godina u jednoj gradskoj i četiri seoske škole na području kolašinske opštine.

Prema riječima direktorice gradske škole OŠ „Risto Manojlović“ Dragice Ilinčić, narednom periodu biće više nego ikad potrebna saradnja škole i roditelja.

„Jutros su učenici prva dva ciklusa, ušli u školsku zgradu, odgovorno, sa maskama,uskraćeni, zbog poštovanja mjera NKT-a, sa zagrle najboljeg druga ili drugaricu ili učiteljicu i učitelja .Imajući u vidu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, početak školske 2020/2021 godine biće praćen specifičnom organizacijom rada i primjenom potrebnih mjera u cilju zaštite zdravlja naših učenika i zaposlenih.Zato nam je više nego ikada potrebna saradnja škole i porodice.Uprkos trenutnoj situaciji,zajedno krećemo u nove pobjede znanja i vaspitanja, to možemo i hoćemo, pa vjerujemo da je preda nama toliko radosnih školskih dana“, poručila je Ilinčić.

Besplatni udžbenici, koje je i ove godine obezbijedila lokalna uprava, dočekali su danas prvake u učionicama.

Kako je kazao potpredsjednik Opštine Bojan Kuburović, obezbijeđeno je ukupno 73 kompleta knjiga za učenike prvog razreda. Od toga je 64 kompleta usmjereno ka gradskoj , šest je distribuirano OŠ „Vojin Čepić“ u Gornjoj Morači, a po jedan komplet OŠ „Medjuriječje“ u istoimenom selu, OŠ „Mosije Stevanović“ u Manastiru Morača i OŠ „Radoslav Jagoš Vešović“ u Kraljskim Barama.

Bonus video: