Berane: Uručeni besplatni udžbenici đacima prvacima

Opština Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila besplatne udžbenike za sve osnovce sa područja opštine

2775 pregleda 0 komentar(a)
Danas ispred Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Foto: Tufik Softić
Danas ispred Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Foto: Tufik Softić

Predstavnici Opštine Berane, uručili su danas komplete udžbenika za 231 đaka prvaka povodom početka školske 2020/2021. godine, uz poštovanje mjera NKT-a, i poželjeli im srećan početak škole.

Učenicima od drugog do devetog razreda besplatni udžbenici su podijeljeni ranije.

Opština Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila besplatne udžbenike za sve osnovce sa područja opštine.

Ovom aktivnošću lokalne uprave obuhvaćena su 3.002 učenika, od prvog do devetog razreda iz osam beranskih osnovnih škola, uključujući i učenike Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koji već drugu godinu dobijaju besplatne knjige.

Predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović sa saradnicima posjetio je Osnovnu školu u Donjoj Ržanici, potpredsjednik opštine Marko Lalević OŠ "Radomir Mitrović", dok je glavni administrator opštine Miladin Tmušić sa saradnicima bio u školi u Vinickoj.

Oni su prvacima poželjeli puno uspjeha povodom početka školovanja, a prosvjetnim radnicima srećan početak nove školske godine.

Sekretari, direktori, rukovodioci i službenici Opštine Berane obišli su sve ostale osnovne škole i područna odjeljenja i uručili udžbenike đacima.

Bonus video: