Radovi na rekonstrukciji škole u Miločanima počeće za sedam dana

Učenici su prošle godine, zbog nevremena koje je dodatno uništilo ionako neuslovnu školu, školskim minibusom na časove išli u najbližu školu, u mjestu Rastovac, udaljenu oko četiri kilometra

3589 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Radovi na rekonstrukciji područnog odjeljenja Osnovne škole "Ivan Vušović" u nikšićkom naselju Miločani, biće započeti u narednih sedam dana. To je najavljeno na sastanku potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića, sa ministrom prosvjete, Damirom Šehovićem, i direktorom Uprave javnih radova, Rešadom Nuhodžićem.

Roditelji učenika su više puta negodovali zbog izuzetno loših uslova I objekta koji je godinama zapušten, a prvi dan škole dočekali su u dvorištu i poručili danjihovi mališani neće početi sa nastabom sve dok ne počnu radovi na ruiniranom objektu.

„Narednih deset dana svoju djecu nećemo slati, niti će raditi online, sve dok ne dođu majstori i dok nešto ne počne da se radi. Direktorica škole nam je kazala da će radovi početi za deset dana i da djecu šaljemo u Rastovac. Nećemo ići dok ovdje ne počnu radovi. Ovdje ćemo ih sačekati“, kazala je u ime roditela Milena Radović.

Ministarstvo prosvjete je početkom avgusta objavilo da je rekonstrukcija škole u Miločanima jedan od tri projekta koje je to ministarstvo planiralo rebalansom budžeta, kao i da će radovi, čija je vrijednost 75.000 eura, biti završeni do kraja godine. Kako su tada najavili, radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija toaleta i kompletnog enterijer.

Učenici su prošle godine, zbog nevremena koje je dodatno uništilo ionako neuslovnu školu, školskim minibusom na časove išli u najbližu školu, u mjestu Rastovac, udaljenu oko četiri kilometra.

Bonus video: