Dogovorili formiranje Operativnog tima u borbi protiv kriminala

Timom će rukovoditi pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković
381 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

U Crnoj Gori će biti formiran Operativni tim u borbi protiv kriminala kojim će rukovoditi pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, formiranje Operativnog tima dogovorili su direktori uprava policije, carina, za poreske i inspekcijske poslove Veselin Veljović, Vladan Joković, Miomir M. Mugoša i Alija Košuta.

„Na sastanku je razgovarano o saradnji iz nadležnosti navedenih organa, a direktori su se saglasili da postoji potreba za blagovremenom razmjenom operativnih podataka kako bi zajedničke aktivnosti navedenih organa u otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti bile pravovremeno koordinirane a time i još efikasnije“, kaže se u saopštenju.

Konstatovano je da postoji neophodnost kvartalnih operativnih koordinacija na nivou direktora ovih organa u vezi sa konkretnim aktivnostima.

„Direktori ovih organa dogovorili su danas formiranje Operativnog tima, kojim će rukovoditi pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, a čiji članovi će biti predstavnici četiri navedena organa“, kaže se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, Operativni tim će usmjeravati i pratiti zajedničke aktivnosti u konkretnim predmetima iz oblasti rada ova četiri organa, sa akcentom na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje zloupotreba u privrednom poslovanju.

„Posebno će biti akcenat a posebno utaje poreza, ilegalnog prometa akciznih roba (cigareta i alkohola), naftnih derivata, sive ekonomije i ostalih nezakonitosti“, naveli su iz saopštenju.

Kako su naveli, Operativni tim će pružati podršku nadležnim organima u slučajevima otkrivanja i sankcionisanja bespravne gradnje i zaštite prostora, a posebno poslovnih poduhvata bezbjednosno interesantnih osoba i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa u kojima postoji sumnja da je investiran novac stečen kriminalom.

Direktori uprava su dogovorili aktivnosti kojima će sa posebnom pažnjom biti analiziran i sagledan integritet službenika ovih organa u obavljanju navedenih poslova iz svoje nadležnosti.

Bonus video: